Iaşi: Asistenta rănită în accidentul de tramvai pleacă mâine spre Frankfurt (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Familia Mirelei Drăguşanu, asistenta de la Penitenciarul Iaşi rănită în accidentul care a avut loc pe 21 martie în Fundaţie, a primit ieri răspuns negativ din partea Casei de Asigurări de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti (CASAOPSNAJ) cu privire la decontarea spitalizării la o clinică din Germania unde femeia intenţiona să meargă pentru a se opera. Familia asistentei

13.05 Asistenta Mirela Drăguşanu va pleca mâine spre Frankfurt cu un avion al unei companii private, care asigură şi serivicii medicale de specialitate. Plecarea era programtă pentru astăzi dar cursa a fost anulată din cauza condiţiilor meteo nefavorabile din Germania. Potrivit lui Florin Antohi, fratele asistentei, SMURD şi RATP Iaşi au contribuit cu bani pentru achitarea contravalorii transportului aerian. „Nu am fi reuşit fără ajutor din partea autorităţilor locale care au înţeles să dea dovadă de omenie“, a spus Florin Antohi. Potrivit acestuia, transportul cu avionul special până la Frnakfurt costă 10.800 de euro, iar spitalizarea asistentei la clinica din străinătate 10.000 de euro. Intervenţia chirurgicală este evaluată la suma de 5.000 de euro.

00.11 Familia asistentei Mirela Drăguşanu a fost pusă la o grea încercare ieri când au fost înştiinţaţi că nu se pot baza pe sprijinul financiar de la Casa de Sănătate pe motiv că femeia este victim unui accident de circulaţie şi că trebuie să fie despăgubită de cel care va fi găsit vinovat de producerea lui. Rudele sale sunt revoltate.

Operaţia în străinătate a asistentei rănite în accidentul groaznic de tramvai din Iaşi este sub semnul întrebării (UPDATE)

Asistenta zdrobită de tramvai la Iaşi: „Noi nu eram pe şine”

„Mă supără faptul că nu pot să aştept să aflu cine este vinovat. Mi se pare că este o lege proastă, strâmbă. Corect ar fi fost ca cei de la Casa de Sănătate să plătească pentru că sora mea şi-a plătit ani în şir asigurările de sănătate şi când va fi stabilit vinovatul să-şi recupereze banii de la el. Ei nu înţeleg că există un risc major ca sora mea să rămână în scaun cu rotile", spune Florin Antohi, fratele victimei.

Iaşi: Fiul asistentei rănite de tramvaiul groazei: „Dăm în judecată Regia de Transport Public pentru despăgubiri. Mi-au nenorocit mama!“ (AUDIO)

În prezent, familia asistentei caută sprijin financiar de la autorităţi. „Am promisiuni de la RATP că se va face dimineaţă o şedinţă a Consiliului de Administraţie pentru a vedea cum fac ca să acopere cheltuielile", mai spune fratele victimei.

Spitalizarea la clinica din Germania costă 10.000 de eruop, intervenţia chirurgicală 6.000 de euro, iar transportul cu elicopterul medical încă 13.000 de euro. SMURD decontează însă doar jumătate din valoarea transportului, aproximativ 7.000 de euro.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite