Iaşi: Judecătoarea acuzată că a primit mită în flori a fost condamnată la 4 ani şi 6 luni de închisoare (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Bacău a stabilit în urmă cu puţin timp pedeapsa pentru judecătoarea Georgeta Buliga, acuzată de procurorii anticorupţie de luare de mită şi trafic de influenţă.

15.40 Judecătorul Radu Tărniceriu, preşedintele Tribunalului Iaşi: „Nu este un lucru pozitiv. Această condamnare este de natură a afecta prestigiul justiţiei dar trebuie ţinut cont de faptul că hotărârea nu este definitivă“.

14.00 Avocatul Narcis Pîrvu, apărătorul magistratului Georgeta Buliga: „În principiu, vom sfătui clienta să declare recurs.Aşa-zisele acuzaţii au fost constatate pe baza unor probe nelegale. Esenţa apărării noastre ne îndreptăţea să credem că va fi achitată“.

12.25 Potrivit reprezentanţilor Curţii de Apel Bacău, judecătoarea Georgeta Buliga a fost condamnată la 4 ani şi 6 luni de închisoare pentru infracţiunea de luare de mită, şi la 3 ani de închisoare pentru trafic de influenţă. Magistraţii au contopit cele două pedepse, rămând ca judecătorul să execute, în cazul în care această decizie va rămâne definitivă şi irevocabilă, 4 ani şi 6 luni de închisoare.

Vezi şi:

Iaşi: Judecătoarea care a primit mită în buchetul de flori are conturi bancare grase şi acţiuni la mai multe societăţi de investiţii financiare din ţară

Iaşi: Proces cu miză de 650.000 de euro judecat de Georgeta Buliga ajunge la CEDO


Totodată, judecătorii au dispus confiscarea de la magistratul ieşean a sumei de 4.000 de euro şi au menţinut sechestrul asigurator. Judecătorul a mai fost obligat la plata unor cheltuieli de judecată în sumă de 4.000 de lei. Sentinţa dată astăzi de Curtea de Apel Bacău poate fi atacată cu recurs în termen de 10 zile.

Citeşte şi: Iaşi: Încă o săptămână de emoţii pentru magistratul acuzat că a primit mită în flori (UPDATE)

Iaşi: Dosarul judecătoarei Buliga va ajunge la Curtea de Apel Bacău

Instanţa băcăuană trebuia să ia o hotărâre în urmă cu o săptămână dar judecătorul care instrumentează dosarul a decis să amâne pronunţarea.
Magistratul Georgeta Buliga a fost acuzat de procurori că în perioada februarie- martie 2010 a cerut  şi primit de la Liviu Popescu 4.000 de euro pentru a-i da acestuia o hotărâre favorabilă într-un dosar. Magistratul ar fi susţinut că banii sunt pentru două colege de complet.

Vezi şi: Cum negocia şpaga judecătoarea Georgeta Buliga

Vom reveni cu amănunte.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite