Iaşi: Jaf la primăria din Bălţaţi - doi hoţi au furat banii pentru subvenţiile de căldură UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urmă cu câteva ore, hoţii au călcat sediul primăriei din Bălţaţi. Poliţiştii îi caută pe autorii faptei.

Potrivit primarului comunei ieşene Bălţaţi, Vasile Aştefanei, banii furaţi de hoţi din primărie, joi noapte, era subvenţiiile pentru căldură care trebuiau să ajungă la locuitorii din localitatea ieşeană.

„Hoţii au bătut la uşa Primăriei şi s-au recomandat că sunt de la Poliţie. Paznicul le-a deschis uşa, moment în care indivizii i-au dat cu spray lacrimogen în faţă, apoi l-au imobilizat. L-au legat de un scaun pe holul Primăriei şi au forţat uşa de la intrarea în casierie“, a declarat primarul comunei Bălţaţi, Vasile Aştefanei pentru agenţia MEDIAFAX.

Citeşte pe aceeaşi temă
:

Iaşi: Tentativă de jaf la un bancomat din cartierul Alexandru

Iaşi: Un poştaş a fost tâlhărit de 27.000 de lei

10.00 Paznicul Primăriei, în vârstă de 50 de ani, le-a spus oamenilor legii că după ce a deschis uşa, una dintre persoane i-a pulverizat conţinutul unui spray în faţă, după care a fost legat. Cu ajutorul unui fai, tâlharii au distrus sistemul de închidere de la casa de bani şi au sustras bani, valoarea prejudiciului urmând a fi stabilită pe parcursul anchetei.

Oamenii legii spun că Primăria din Bălţaţi avea probleme cu paza. „În luna ianuarie 2010, IPJ Iaşi a respins planul de pază al Primăriei Bălţaţi pentru că nu respecta normele tehnice, fiind solicitată montarea unui subsistem de televiziune cu circuit închis, care să supravegheze spaţiile de manipulare şi depozitare de valori, intrarea şi spaţiul de lucru cu publicul“, a spus Virginia Pralea, purtător de cuvânt IPJ Iaşi.

Reprezentanţii Poliţiei mai spun că în luna martie au făcut chiar o adresă către instituţia din Bălţaţi pentru a-şi instala un sistem de supraveghere video, conform prevederilor Legii 333/2003.

Poliţiştii aflaţi la faţa locului fac în continuare cercetări pentru depistarea celor doi tâlhari.

09.30 Din spusele martorilor, autorii jafului sunt doi bărbaţi. Aceştia au bătut la uşa primăriei în miez de noapte iar paznicul le-a deschis. Bărbaţii au dat buzna peste el, l-au imobilizat, apoi şi-au văzut de treabă.

„La ora 3.00, persoane necunoscute au bătut la uşa primăriei, iar infractorii l-au legat pe paznic. Cei doi au furat suma de peste 30.000 de lei, din primele noastre estimări“, a spus Virgina Pralea, purtător de cuvânt al IJP Iaşi.

Din primele cercetări s-a constatat faptul că cei doi bărbaţi nu au avut feţele acoperite cu cagule şi nici nu erau înarmaţi.

Vom reveni cu amănunte.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite