Iaşi: Un poştaş a fost tâlhărit de 27.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un poştaş din comuna Ţibana a rămas aseară fără banii pentru pensii după ce a fost tâlhărit într-un bar din localitate.

Ora 12.50

În jurul orei 18.30 poştaşul s-a oprit la un bar din localitatea Poiana de Sus, unde a consumat băuturi alcoolice şi a achitat alocaţia unei persoane. Atunci Florin Oarză (18 ani) şi Ionuţ H. (17 ani) din satul Cristeşti, comuna Holboca au observat că Florea are asupra lui o mare sumă de bani. În jurul orei 20.10, când poştaşul a părăsit barul şi s-a urcat în căruţă pentru a se îndrepta spre casă, cei doi tineri l-au urmărit şi după aproape 500 de metri i-au pulverizat în faţă spray lacrimogen, l-au bătut şi i-au sustras geanta în care avea banii pentru alocaţii şi pensii.

Apoi agresorii, care veniseră în vizită la nişte rude în comuna Ţibana, s-au urcat într-un taxi şi au plecat spre casă. În această dimineaţă cei doi tineri au fost reţinuţi de poliţişti. „În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie, ancheta urmând să clarifice toate împrejurările în care s-a comis fapta. Suma de bani a fost recuperată integral", a declarat Mădălin Ţăranu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi. În cursul zilei de astăzi cei doi tineri vor ajunge în faţa magistraţilor Judecătoriei Iaşi cu propunere de arestare preventivă.

Ora 10.00 Potrivit anchetatorilor, bărbatul s-a dus aseară la un bar din comuna Ţibana cu tot cu banii de pensii. La un moment dat doi tineri din localitatea Cristeşti, aflaţi în local, au observat că poştaşul are în geantă mai multe bancnote.

Când acesta a părăsit barul cei doi l-ar fi urmărit, l-ar fi lovit şi i-ar fi furat banii. Agresorii au fost prinşi în scurt timp de poliţişti, iar în cursul acestei zile vor fi aduşi în faţa procurorilor.

Anchetatorii au găsit momentan doar o parte din suma sustrasă şi fac cercetări pentru a stabili ce au făcut cei doi tineri cu restul banilor.

Vom reveni cu amănunte.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite