Iaşi: Fără bani de cărbune, dar cu maşini de lux

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şefii CET dau 550.000 de lei pe şapte maşini noi, bani cu care puteau cumpăra peste 1.400 de tone de cărbune. Oficialii spun că au nevoie de autoturisme pentru intervenţii şi revizii pentru că cele pe care le aveau au fost sechestrate de Fisc.

Fără bani pentru cărbune şi cu datorii de zeci de milioane de lei, reprezentanţii Centralei Electrice de Termoficare au organizat la începutul lunii o licitaţie pentru achiziţia a şapte maşini noi, în valoare de 550.000 de lei.

Şefii CET Iaşi vor să închirieze şapte maşini pentru o societate înglodată în datorii

Iaşi: Vom dârdâi în case până în noiembrie

Cărbune pentru jumătate de iarnă adus la Iaşi din Africa de Sud şi Columbia

Cu aceşti bani, şefii CET puteau cumpăra 1.432 de tone de cărbune, la preţul de 128 de dolari pe tonă, tariful de achiziţie stabilit în contractul cu firma Vitol, care aduce 60.000 de tone pentru această iarnă.

Oficialii CET vor să închirieze trei autoturisme tip berlină, alte trei tip break şi un altul cu motor turbo diesel de 105 cai putere, care îi va reveni directorului Dorin Ivana.

Transportul directorului costă 91.000 de lei

Maşinile vor fi plătite prin leasing timp de trei sau patru ani şi, conform caietului de sarcini, trebuie să aibă ultimele dotări, adică aer condiţionat, computer de bord, MP3 player, geamuri electrice şi închidere centralizată.

„Nu putem opri activitatea centralei doar pentru că are datorii. CET cumpără maşini pentru că cele pe care le avea sunt sechestrate. Cu ce să se deplaseze directorii şi şefii de secţii? Ei trebuie să se ducă la revizii şi au nevoie de maşini de serviciu“, a spus primarul Gheorghe Nichita.

Primarul face lobby la Bucureşti

Datoriile centralei sunt colosale. Ieşenii au restanţe la plată de peste 85 de milioane de lei, plus alte peste 40 de milioane la furnizori. În acest context, directorii se preocupă de luxul personal, iar primarul atenţionează Guvernul să plătească datoriile centralei.

„Nu am discutat de unde luăm banii pentru prima rată. Prioritatea este să aducem cărbune suficient pentru această iarnă. Dacă Guvernul ar da bani pentru Romgaz, adică 38 milioane de lei, ar salva CET-ul“, a spus primarul.

Şefii CET trebuie să achite în luna decembrie prima rată de 1,8 milioane de euro către Bancpost, din cadrul împrumutului de 7,9 milioane de euro. Acesta a fost contractat pentru achitarea datoriilor către Unicom Top Energy SA, în contul cărbunelui livrat anul trecut.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite