Iaşi: Vom dârdâi în case până în noiembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În aceste zile cu temperaturi scăzute,ieşenii nu pot să deschidă caloriferele
În aceste zile cu temperaturi scăzute,ieşenii nu pot să deschidă caloriferele

Mii de ieşeni racordaţi la sistemul de termoficare vor primi căldură în calorifere abia de luna viitoare. Clienţii CET stau la mâna şefilor centralei termice care abia săptămâna aceasta au cumpărat primul transport de cărbune.

Citeşte şi:

Regulament-capcană pentru plata căldurii

Cărbune pentru jumătate de iarnă adus la Iaşi din Africa de Sud şi Columbia

Edilii îşi bat joc de ieşenii racordaţi de CET

Renunţă la CET ca să poată supravieţui

Cele 57.000 de familii racordate la sistemul centralizat de termoficare vor fi nevoite să se încălzească la aragaz şi să îngheţe în apartamente dacă temperaturile continuă să scadă.

Şefii de la CET spun că abia au început să facă probele la cald pentru toate instalaţiile de încălzire şi în funcţie de solicitările asociaţiilor de proprietari vor da căldură mai devreme prin CET I, care funcţionează pe gaz.

„Am înţeles că se mai încălzeşte vremea, astfel că vom începe furnizarea căldurii de la sfârşitul lunii noiembrie. Acum finalizăm reviziile şi probele la cald“, a spus Dorin Ivana, directorul CET.

Au ajuns primele garnituri de cărbune

Termocentrala ieşeană a primit ieri primul transport de cărbune, adică 1.750 de tone de huilă energetică, din cele 60.000 de tone achiziţionate de la firma Vitol.

„Marţi, a ajuns la Iaşi primul transport de cărbune. Huila ar trebui să ne ajungă până la jumătatea lunii ianuarie, anul viitor“, a mai spus Dorin Ivana. Acesta nu dă însă asigurări că iarna nu va fi lipsită de întreruperi ale furnizării căldurii.

„Avem datorii de 85 de milioane de lei de la populaţie, peste 40 de milioane de lei la furnizori, plus la investiţii. Sperăm să avem fonduri iarna aceasta şi să nu trebuiască să oprim căldura“, a spus şeful centralei de termoficare. Acesta a menţionat că în creşe, grădiniţe şi spitale se asigură căldură.

Facturi mai mari la iarnă

Ieşenii trebuie să strângă şi în acest an cureaua pentru a-şi putea plăti întreţinerea în sezonul rece. Cu salarii micşorate şi preţuri majorate, familiile racordate la CET vor plăti facturi mai mari la căldură. Şefii oraşului au majorat costul pe gigacalorie, de la 175 la 185 de lei.

Astfel, întreţinerea pentru un apartament cu două camera va scoate din buzunarele ieşenilor şi 370 de lei, iar pentru trei camere facturile la căldură vor ajunge până la 500 de lei.

Tabel preţuri caldură
Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite