Iaşi: Contrabandă masivă cu ţigări de peste Prut (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zece suspecţi de contrabandă cu ţigări din Republica Moldova au fost reţinuţi marţi seară de procurori. Şase dintre ei au fost duşi miercuri cu propunere de arestare preventivă la Tribunalul Iaşi.

Membrii reţelei, spun oamenii legii, au reuşit în numai trei zile să introducă în ţară peste 150.000 de pachete de ţigări „Kiss" şi „Plugaru", fără să achite vreo taxă. Prejudiciul estimat de oamenii legii este de circa 1 milion de lei.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Iaşi, împreună cu Poliţia de Frontieră Iaşi, au supravegheat activitatea reţelei în perioada 15 iulie - 19 iulie, când s-au făcut transporturile.

Localnicii, „depozite provizorii“

Anchetatorii spun că „afacerea" cu ţigări de contrabandă era foarte bine pusă la punct. Existau patru lideri care ţineau legătura cu furnizorii de peste Prut, ajutaţi de persoane care preluau ţigările pentru a le distribui.

Procurorii susţin că suspecţii racolau şi persoane cu o situaţie financiară precară, în special localnici de pe malul românesc al râului Prut, pe care le convingeau să „găzduiască" la ele ţigările trimise de pe malul moldovenesc, contra a diferite sume de bani. „Membrii reţelei au profitat şi de faptul că fâşia era greu de supravegheat din cauza inundaţiilor. Pentru trecerea ţigărilor peste Prut foloseau o barcă pneumatică cu un motor silenţios. Liderii ţineau legătura cu cei care furnizau ţigările din republica Moldova, pe care le plăteau în avans“, a spus procurorul Iulia Diaconu, şeful DIICOT Iaşi. Apoi, în ziua şi ora stabilită avea loc transportul.

Imagini de la acţiunea Poliţiei de Frontieră Iaşi:

În timpul descinderilor, poliţiştii au descoperit şi un depozit în care suspecţii aveau marfa de contrabandă.

Cele şase persoane duse cu propunere de arestare preventivă sunt suspectate de iniţierea unui grup infracţional, contrabandă, precum şi de deţinere în afara antrepozitului fiscal şi comercializarea produselor accizabile supuse marcării.

În urma percheziţiilor domiciliare, oamenii legii au confiscat 75.000 de pachete de ţigări, trei autovehicule precum şi aproximativ 69.000 de lei şi 20.000 de euro.

În paralel, marţi, procurorii băcăuani au reţinut aseară şapte persoane suspectate că fac parte din aceeaşi reţea de contrabandă cu ţigări.

Citiţi şi: Bacău: Rețea de contrabandiști reținută de procurori

Iaşi: Bucureşteanul arestat pentru contrabandă cu ţigări a fost pus în libertate (VIDEO)

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite