Iaşi: Condiţii ca în Evul Mediu la Maternitatea „Elena Doamna“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din toamna anului trecut, tavanul de la baia pacienţilor a căzut, iar bucăţi de plafon riscă să cadă peste viitoarele mămici. Pacientele de la Maternitatea „Elena Doamna" sunt îngrozite de condiţiile în care sunt internate. Elisabeta Găină, una dintre proaspetele mămici se plânge că nu are lumină în salon, că pereţii sunt dărâmaţi şi că tavanul de la baie riscă oricând să cadă

Gravidele internate la Maternitatea „Elena Doamna" sunt nemulţumite de mediul în care sunt ţinute în spital. Pereţii de pe culoarul care duce la baia pacientelor sunt cu tencuiala căzută, scorojiţi, iar uşile abia se ţin în balamale. Imagini de coşmar sunt chiar la intrarea în baie, unde bucăţi din tavan atârnă deasupra celor care păşesc în interior şi riscă ca în orice moment să se desprindă şi să cadă peste paciente.

Citeşte şi:

Iaşi: Aparate inutile de aer condiţionat la Neurochirurgie

Iaşi: Copiii bolnavi, primiţi cu gropi la „Sf. Maria“

Iaşi: Spitalul unde pacienţii sunt internaţi ca la hotel

Pacienţii înghesuiţi de la Spitalul de Recuperare Iaşi: „Ne vom interna post-mortem“ (VIDEO)

Elisabeta Găină (33 de ani) este din Hârlău şi a născut o fetiţă la Maternitatea „Elena Doamna". Femeia a stat internată şi înainte şi după naştere în maternitate, iar condiţiile de aici au speriat-o pe proaspăta mămică. Iniţial femeia a stat internată la Reanimare unde susţine că mediul era unul normal, dar după naştere a fost transferată în unul din pavilioanele maternităţii.

Atunci a început calvarul pacientei, iar primul şoc l-a avut în momentul în care a observat că salonul în care a fost transferată nu are lumină. „Condiţiile din maternitate sunt rele, toate sunt vechi, paturile sunt tari, cu dâmburi, încât abia se poate sta pe ele. În salon nu am lumină de câteva zile. Pereţii sunt dărâmaţi, iar la baie tavanul aproape ne cade în cap, încât mă şi tem să merg pe acolo ", spune femeia.

Citeşte mai multe în

stampila ads
Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite