Iaşi: Aparate inutile de aer condiţionat la Neurochirurgie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele 40 de dispozitive nu sunt folosite de bolnavi pentru că le dau dureri de cap. Pacienţii spun că nu pot folosi aparatele pentru că în saloane vin şi bolnavi cu operaţii la nivelul capului, iar aerul rece nu le prieşte. În plus, nici nu au telecomanda la îndemână.

Conducerea Spitalului de Neurochirurgie a cheltuit în ultimii trei ani peste 40.000 de lei din fonduri proprii pentru a monta aparate de aer condiţionat aproape în fiecare salon.

Pe vremea caniculară din ultimele zile un astfel de dispozitiv pare perfect pentru a te răcori. Nu şi dacă eşti pacient al Spitalului de Neurochirurgie. Cablul aparatelor de aici a fost prelungit prin lipirea altor bucăţi pentru că nu ajungea la priză.

Citeşte şi:

Iaşi: Copiii bolnavi, primiţi cu gropi la „Sf. Maria“

Iaşi: Spitalul unde pacienţii sunt internaţi ca la hotel

Pacienţii înghesuiţi de la Spitalul de Recuperare Iaşi: „Ne vom interna post-mortem“ (VIDEO)

Pacienţii susţin că această improvizaţie nu le inspiră încredere şi se tem să nu se producă vreun scurtcircuit. În plus, pacienţii consideră că aparatele sunt inutile pentru că nu pot fi folosite. Georgeta Cucoveică este internată de mai bine de o săptămână, fiind însoţitoarea mamei sale care suferă de semipareză. Tânăra susţine că aparatul de aer condiţionat din salon nu a putut sta deschis nici măcar zece minute.

„Chestia că aerul rece face rău e o poveste“

Asta pentru că numeroase colege de salon au operaţii la nivelul capului. „Sunt de o săptămână aici şi nu au dat drumul la aer condiţionat. În salon sunt femei care au operaţii la cap şi nu ar suporta aerul rece, care le-ar face mai mult rău. Ca să facem faţă căldurii mai deschidem un geam, dar aerul condiţionat nu funcţionează în niciun caz“, spune Georgeta Cucoveică.  Această situaţie este confirmată de altă colegă de salon, care susţine că, nici dacă ar fi vrut, nu ar fi putut porni aparatul pentru că telecomanda nu este la vederea pacienţilor. „Nu se dă drumul la aerul condiţionat. Nici nu am văzut telecomanda“, spune Anica Iacob, însoţitoare. 

Reprezentanţii spitalului susţin însă că plângerile pacienţilor sunt neîntemeiate. „Chestia asta că aerul rece face rău şi provoacă dureri de cap este o poveste“, a declarat Florin Grămadă, purtător de cuvânt al Spitalului.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite