Iaşi: „Câştigătorul de la Loto ar trebui să se mute din ţară“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numele sonore ale mediului de afaceri din capitala Moldovei au păreri împărţite în ceea ce priveşte ce ar trebui să facă norocosul care a câştigat la Iaşi 6,2 milioane de euro la extragerea Loto 6/49 de duminică seară.

Pentru a evita problemele care însoţesc pornirea unei afaceri în România, Dănuţ Prisecariu îi propune norocosului de la Loto o soluţie simplă.

Justiţia „spală” escrocii de la jocurile de noroc

„Cel mai bine ar fi să se mute cu banii în altă ţară, unde să aibă o viaţă normală. Nu are rost să încerce să facă ceva în România, unde statul îţi ia 90% iar 10% dai la bancă", a declarat cunoscutul om de afaceri (foto jos).

Mai citiţi:

Iaşi: Câştigătorul premiului de 6,2 milioane de euro este un tânăr ocolit de noroc până acum

Câştigător la Loto: Norocosul de la Iaşi ar trebui să meargă la biserică

Norocosul care a câştigat 6,2 milioane de euro la Loto 6/49 se lasă aşteptat (UPDATE)

Vânzătoarea care a dat biletul de 6,2 milioane la Loto poartă noroc jucătorilor

GALERIE FOTO: Pompierul-milionar la Loto şi-a luat vilă pe malul mării

image

Pe de altă parte, depunerea câştigului la bancă pare cea mai sigură opţiune în opinia economistului Vasile Cocriş. „Este greu să te descurci pe piaţa financiară fără experienţă. Cel mai bine ar fi ca norocosul de la Loto să-şi negocieze o dobândă frumuşică la o bancă, mai ales că nu depune o sumă oarecare. Cu banii care îi vor veni astfel va putea asigura o viaţă liniştită pentru el şi familia lui", a spus decanul Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor (FEEA) din perioada 2000-2008 (foto jos).

image

Această părere nu este deloc împărtăşită de latifundiarul Ioan Zapodeanu. „Investiţiile imobiliare au rezistat întotdeauna, indiferent de fluctuaţii. Asta din cauză că pământul nu dă niciodată faliment, spre deosebire de bănci, unde banii nu mai sunt în siguranţă", a explicat Ioan Zapodeanu (foto jos).

image

Gabriel Mardarasevici este adeptul unei utilizări echilibrate a câştigului. „Cred că o treime din bani ar trebui pusă la bancă. O altă treime ar trebui folosită pentru investiţii separate, care să asigure siguranţă şi profit. Variante ar fi imobiliarele, căci este un domeniu care asigură un profit pe termen mediu, dar şi achiziţionarea de acţiuni la Fondul Proprietatea. Nu în ultimul rând, restul banilor ar trebui puşi deoparte pentru a fi folosiţi doar atunci când are nevoie", este de părere cunoscutul om de afaceri (foto jos).

image

Gabriel Mardarasevici are şi un sfat pentru norocosul de la Loto: „Fiecare trebuie să facă ceea ce se pricepe. Dacă persoana care a câştigat nu are tangenţe cu mediul de afaceri, există consilieri financiari şi de investiţii".

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite