Iaşi: Bursa cotizaţiilor la protocolul de la Bac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii de la Grupul Şcolar „Constantin Brâncuşi“ au scos din buzunare cei mai mulţi bani, între 20 şi 100 de lei fiecare.

Fratele eroului mort în Afganistan a dat Bac-ul apoi a mers la înmormântare

Constanţa: Elevi prinşi copiind la bacalaureat

Bacău: 2.000 de lei, şpaga pentru comisia de la Bac.Mascații au ținut 300 de elevi captivi în școala de la Podu Turcului timp de trei ore

Bani fără număr pentru a intra la prima probă scrisă a bacalaureatului, teza de limba română. Pentru a intra în examen, candidaţii la bacalaureat din liceele din oraş au cheltuit între 10 şi 100 de lei pentru protocol. Primul loc în topul „cotizaţiilor“ este Grupul Şcolar „Constantin Brâncuşi“ din Zona Industrială. „Colegii mei de la Grupul Şcolar Agricol au dat câte 20 de lei pentru protocol. La centrul de examinare de la «Brâncuşi» am aflat că unii au plătit câte 50 şi chiar 100 de lei“, a declarat George Tanana, candidat la Bac.


Băiatul mai spune că, înainte de proba scrisă din această dimineaţă, au existat chiar şi câteva discuţii aprinse între cei care au plătit mai mult şi restul. „După câteva divergenţe, fiecare a rămas cu cât a dat la început“, a mai spus tânărul. Pe locul doi în acelaşi top este Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida“. Absolvenţii care au mers azi la examinare au plătit fiecare câte 30 sau 35 de lei.

Taxaţi pentru Bac la cursul festiv
„Am dat câte 35 de lei pentru mâncarea profesorilor. Vreau să scap mai repede de şcoală şi nu mă mai interesează nimic“, a spus Florin Munteanu, fost licean la „Leonida“. Şi pe absolvenţii Liceului „Mihai Eminescu“, care s-au prezentat în această dimineaţă la examen, i-au costat scump sucul şi prăjiturile comisiei de supraveghere. „Prietena mea susţine examenul. A dat 20 de lei pentru protocol. Aşa i s-a cerut în clasă“, a spus Ionuţ, amicul unei candidate de la liceul din Sărărie.


Cei mai avantajaţi au fost absolvenţii de la grupul Şcolar Nicolina, care au adunat doar câte 10 lei de căciulă. Alţi absolvenţi de liceu de la colegiile „Gheorghe Asachi“ şi „Constantin Negruzzi“au plătit „birul“ ascuns în cheltuielile pentru finalul de liceu. Astfel, tinerii de la „Negruzzi“ au cheltuit 450 de lei pentru cursul festiv şi balul de absolvire. Din aceeaşi sumă, o parte le-a fost oprită pentru micile atenţii date profesorilor din comisia de la Bac.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite