Iaşi: Bani publici pentru biserica din campus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Biserica dintre căminele din Tudor este încă în schele
Biserica dintre căminele din Tudor este încă în schele

Părintele paroh, Florian Chirilă, spune că banii sunt insuficienţi pentru că poate achiziţiona doar o tonă de tablă.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Simirad, pregăteşte încă o donaţie pentru Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, după ce acum o lună a alocat 40.000 de lei pentru protocolul la resfinţirea Mănăstirii Golia.

Iaşi: 15.000 de oameni au venit la sfinţirea Mănăstirii Golia

Iaşi: Rând de doi kilometri şi îmbulzeală ca să treacă prin altarul Mănăstirii Golia

Iaşi: Pomană pe bani publici pentru sfinţirea Mănăstirii Golia

De data aceasta, CJ scrie un pomelnic în valoare de 60.000 de lei pentru Parohia „Sfântul Iulian din Tars“, din campusul universitar Tudor Vladimirescu, dintre căminele T3 şi T5. Propunerea va fi supusă votului în şedinţa de CJ de mâine.

„Consilierii hotărăsc dacă dau aceşti bani sau nu. CJ are posibilitatea să aloce fondurile, nu-i interzice nicio lege şi face doar o propunere“, a spus Sebastian Tătaru, purtătorul de cuvânt al CJ.

Donaţii de 1,4 milioane de lei, până acum
Preotul paroh, Florin Chirilă a obţinut sponsorizări din toate părţile, cu excepţia Mitropoliei.

„Pentru această biserică, am primit bani de la Guvern, Primărie şi donaţii de la credincioşi. Am investit 1,4 milioane de lei până acum şi mai avem nevoie de fonduri. Cu cei 60.000 de lei am cumpăra o tonă de tablă, cu care acoperim zona altarului“, a spus părintele.

Construcţia clădirii a început în anul 2004 cu bani din donaţii. Părintele paroh susţine că mai trebuie să termine instalaţiile termice, pictura, acoperişul şi finisajele.

„Din cauza ploilor, riscăm să se degradeze ce s-a construit şi este un mare păcat pentru munca şi fondurile investite până acum“, a spus părintele Chirilă.

„Mitropolia ar trebui să dea banii“
Biserica din Tudor este singurul lăcaş de cult din Iaşi construit în mijlocul unui campus universitar, cu 8.000 de studenţi. Tinerii cred că este necesar un lăcaş de cult, mai ales în timpul sesiunii, dar să fie făcut din banii Mitropoliei.

„Vin o dată la două săptămâni aici, la biserică. Este necesară construcţia, chiar dacă la început am fost puţin sceptic. Mitropolia ar trebui să fie principalul finanţator“, a spus Dragoş Iuganu (28 de ani), doctorand din Paşcani. Şi Ioana Ivan, o studentă de 24 de ani, este de părere că banii ar trebui să vină de la Mitropolie.

„Mai ales în perioada sesiunii avem nevoie să mergem la biserică. Banii ar trebui să vină în special de la Mitropolie“, a spus tânăra.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite