Iaşi: Pomană pe bani publici pentru sfinţirea Mănăstirii Golia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii instituţiei de cult au solicitat de la Consiliul Judeţean Iaşi 40.000 de lei pentru recepţia lucrărilor de restaurare derulate cu fonduri europene. Aleşii judeţeni vor decide vineri dacă alocă bani pentru organizarea unui simpozion internaţional „Monumentul-tradiţie şi viitor" şi pentru sfinţierea monumentului istoric din Târgu Cucu.

Panglica de inaugurare a Mănăstirii Golia, după restaurarea lăcaşului de cult cu fonduri europene, va fi tăiată luna viitoare, cu aproape un an întârziere. Pentru a marca acest moment, stareţul Mănăstirii Golia, părintele arhimandrit Vitalie Danciu, a solicitat sprijin financiar de la Consiliul Judeţean.

Iaşi: Lucrările la Golia, tărăgănate pe bani UE

„În cadrul Sărbătorilor Iaşului, în prima duminică după sărbătoarea Sf. Cuv. Parascheva, în data de 17 octombrie va avea loc sfinţierea şi recepţia oficială a lucrărilor. Cu acest prilej se va organiza şi un Simpozion internaţional cu tema «Monumentul-tradiţie şi viitor»", se arată în adresa înaintată şefilor CJ şi semnată de părintele arhimandrit Vitalie Danciu.

Prefericitul Daniel, ospătat cu bani de la CJ 

Acesta a menţionat că la eveniment vor participa în jur de 200 de persoane între care şi Preafericitul Daniel, Patriarhul României, profesori universitari, mitropoliţi, episcopi, dar şi oameni de cultură din ţară şi străinătate.

„Menţionăm că sprijinul financiar este vital pentru buna desfăşurare a evenimentelor", se subliniază în adresa reprezentanţilor lăcaşului de cult.

Citeşte mai multe despre problemele de la Mănăstirea Golia, marţi, în:

Citiţi în Adevărul de Seară de mâine
Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite