Iaşi: Avocata acuzată de trafic de influenţă speră să iasă din arest pe cauţine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lileana Cremeniţchi, avocata acuzată care ar fi încercat să influenţeze trei judecători, află mâine dacă Curtea de Apel Iaşi o va pune în libertate. Astăzi magistraţii au judecat cererea de liberare pe cauţiune a avocatei.

Pentru a ieşi de după gratii avocata din Baroul Iaşi a făcut astăzi dovada că a plătit cauţiunea de 30.000 de lei, stabilită de Curtea de Apel Iaşi. Lileana Cremeniţchi a cerut apoi să fie pusă în libertate. „Vă rog să admiteţi cererea", a spus scurt Cremeniţchi.

Cel care a generat acest dosar este Apopi, singurul pentru care s-a cerut interceptarea convorbirilor telefonice. Înalta Curte l-a lăsat în libertate invocând faptul că e afacerist.Vom vedea dacă aceasta este singura lui calitatea, având în vedere că încă în dosar există acte nedesecretizate. Nu este normal ca o victimă coplaterală să rămână în arest", a spus Maria Grosu, avocata Lileanei Cremeniţchi, în sala de judecată.

Mâine magistraţii Curţii de Apel Iaşi se vor pronunţa asupra cererii de liberare pe cauţiune formulată de avocata Cremeniţchi.

Tot mâine va fi şi primul termen al procesului în care sunt judecaţi avocata Lileana Cremeniţchi pentru trafic de influenţă, omul de afaceri Gheorghe Apopi, Nicolae Hogaş, director la Apopi& Blumen şi Dragoş Dascălu,, director la SC Viarom Construct SA pentru cumpărare de influenţă.

Mai citiţi:

Iaşi: Omul de afaceri acuzat de cumpărare de influenţă a fost pus în libertate

Interceptări şoc în dosarul avocatei acuzate de trafic de influenţă

Potrivit procurorilor, pe 19 februarie 2010 Cremeniţchi Lileana, avocată în Baroul Iaşi, a cerut de la omul de afaceri Gheorghe Apoipi 15.000 de euro pentru a interveni la unii judecători ai Curţii de Apel Iaşi pentru a obţine o hotărâre favorabilă într-un dosar civil. În aceeaşi zi avocata ar fi primit de Nicolae Hogaş şi Dragoş Dascălu un avans de 30.000 de lei.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite