Iaşi: Omul de afaceri acuzat de cumpărare de influenţă a fost pus în libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis săptămâna trecută că Gheorghe Apopi, administratorul SC Apopi& Blumen, poate fi judecat în stare de libertate.

Curtea Supremă a admis recursul declarat de Apopi împotriva menţinerii măsurii de arest preventiv.  În schimb avocata Lileana Cremeniţchi, judecată în acelaşi dosar pentru trafic de influenţă, va rămâne însă după gratii.

Mai citiţi şi:

Iaşi: Cauţiune de 30.000 de lei pentru omul de afaceri acuzat de cumpărare de influenţă

Interceptări şoc în dosarul avocatei acuzate de trafic de influenţă

Iaşi: Oameni de afaceri şi o avocată, soţie de fost judecător, duşi cu cătuşe la instanţă (UPDATE)

Potrivit procurorilor, pe 19 februarie 2010 Cremeniţchi Lileana, avocată în Baroul Iaşi, a cerut de la omul de afaceri Gheorghe Apoipi 15.000 de euro pentru a interveni la unii judecători ai Curţii de Apel Iaşi pentru a obţine o hotărâre favorabilă într-un dosar civil. Acesta privea o licitaţie  la care ar fi participat şi firma omului de afaceri pentru un proiect cu bani europeni .

În aceeaşi zi avocata ar fi primit de Nicolae Hogaş (33 de ani), director la Apopi& Blumen şi Dragoş Dascălu(32 de ani) , director la SC Viarom Construct SA un avans de 30.000 de lei. În luna septembrie, cei patru au fost reţinuţi de procurorii DNA, dar magistraţii Curţii de Apel au decis să-I judece în stare de libertate.

Anchetatorii au făcut recurs, iar Curtea Supremă i-a arestat pe Apopi şi pe Cremeniţchi pentru 29 de zile.

La începutul lunii octombrie avocata a fost trimisă în judecată pentru trafic de influenţă, iar Apopi, Hogoş şi Dascălu pentru cumpărare de influenţă. Pe 7 octombrie Curtea de Apel a hotărât menţinerea avocatei şi a omului de afaceri în arest, iar aceştia au făcut recurs.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite