Şef din Primărie, plimbat pe banii ieşenilor până în Coasta de Azur

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilii au alocat 1.900 de euro din bugetul oraşului pentru un schimb de experienţă în Coasta de Azur sau la Lyon.

Prin proiectul „PLUS", un director din Primărie va învăţa în străinătate cumse economiseşte energia electrică.

Iaşi: Primarul s-a zgârcit cu banii pentru artişti

Iaşi: Bani publici pentru biserica din campus

În şedinţa ordinară de plen de astăzi, aleşii locali au votat în unanimitate parteneriatul la proiectul european „PLUS - Strategii de iluminat public pentru spaţii urbane urabile".

Acesta este finanţat prin Programul Operaţional de Cooperare Interregională şi este în valoare de 1,7 milioanede euro.

Cofinanţarea este asigurată de Ministerul Dezvoltării Regionale, care contribuie cu 12.340 de euro, şi de municipalitate,care alocă 1.900 de euro. Proiectul va fi derulat în 27 de luni, din octombrie2010 până în decembrie 2012. Consilierii locali au contestat vehement proiectul, dar au ajuns să-l voteze în unanimitate.

„De ce trebuie să dăm nişte bani din bugetul oraşului pentru ca cineva din Primărie să plece pe Coasta de Azur să înveţe să schimbe un bec? Să ne explice cineva despre ce este vorba în acest proiect, pentru că aruncăm nişte bani pe fereastră, fără ca proiectul să-şi atingă ţinta", a spus în plen consilierul local, Sorin Ionescu.

Şefii municipalităţii încă nu ştiuîn ce constă proiectul şi nici pe cine vor trimite.

„Proiectula fost aprobat astăzi şi urmează ca de săptămâna viitoare să se formeze echipa de implementare. Probabil va pleca managerul de proiect, însă nu ştim cine este acum", a spus Mihai Chirica,directorul tehnic al Primăriei.

Proiectul îşi propune reducerea consumului de energie şi de raţionalizarea acestuia, prin analizarea strategiilor pentru iluminat public. Practic, managerii de proiect ar trebui să studieze modul de lucru din Franţa şi să încerce aplicarea lor la nivel local.

Pentru schimbul de experienţă, managerii se deplasează în una din localităţile Eindhoven, Nice Cote d'Azur,Lyon, Birmingham, Leipzig,Patras, Tallinn, care sunt partenere în proiect.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite