Iaşi: Primarul s-a zgârcit cu banii pentru artişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În fiecare an, mii de ieşeni participă la concertul organizat de Sărbătorile Iaşiului
În fiecare an, mii de ieşeni participă la concertul organizat de Sărbătorile Iaşiului

Edilii au acelaşi buget pentru Sărbătorile Iaşiului ca anul trecut, dar cheltuie de două ori mai puţin pentru concerte. Artiştii care vor cânta de Sfânta Parascheva vor fi plătiţi cu 10.000 de euro, la jumătate faţă de cei din anul 2009.

Buget redus şi comerţ cu restricţii la Sărbătorile Iaşiului

Iaşi: Edilii ard banii pe artificii şi expoziţii

Program-fantomă la Sărbătorile Iaşiului

Şefii oraşului au cheltuit anul trecut 50.000 de euro pentru concertul din faţa Palatului Culturii. Primarul Gheorghe Nichita nu s-a uitat deloc la bani şi a dat 30.000 de euro pentru spectacolul de artificii, restul fiind pentru cei cinci artişti contractaţi, David Deejay featuring Dony, Inna, Laurenţiu Duţă, Smiley şi Voltaj.

Tot anul trecut, în bugetul Primăriei s-au adunat 1,5 milioane de lei, din încasarea chiriilor de la cei 420 de comercianţi care şi-au deschis standuri.
Scenă de 10.000 de euro

Aproximativ aceeaşi sumă s-a strâns deja din încasările din aceste zile, iar primarul a avut la dispoziţie un buget comparabil cu cel de anul trecut.

Totuşi, el a „sacrificat“ sărbătorile aducând la Iaşi doar trei trupe, pentru care se vor cheltui 10.000 de euro.  Trupa Iris va costa municipalitatea 6.300 de euro, Alex Velea va primi  2.500  euro, iar DJ Andi şi Stellla, 700 de euro.  În schimb se va construi o scenă cu 10.000 de euro, pe care vor urca artiştii, amenajată de firma „Music Vision“.

Edilii spun au recurs la o soluţie mai „ieftină“ şi pentru jocul de artificii, astfel că nu mai cheltuie 30.000 de euro pentru spectacolul de lumini ca anul trecut, ci 25.000 de euro. „Vrem să acoperim spectacolul de artificii doar din sponsorizări. Am luat legătura cu câteva firme şi aşteptăm răspunsuri. Anul acesta va fi un spectacol cu lumini, muzică, lasere, torţe, dar realizat de echipe autohtone“, a spus Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Concerte cu tinere talente

Ieşenii se vor distra în Piaţa Distracţiei cu trupe tinere şi talente locale. „Am discutat cu organizatorii şi am decis să promovăm şi tinere talente locale“, a declarat Ninel Berneagă, şeful Biroului de Organizare Evenimente Publice din cadrul Primăriei. În această seară, în cartierul Dacia, pe strada Sarmisegetuza vor cânta Viţa de Vie, dar şi trupele Nivelul Doi şi Bucovina.

Concertul va începe la ora 19.00 şi va dura până la 22.00. Distracţia va fi continuată în seara de vineri, 15 octombrie, cu Mandinga, Tako ca.ma.sa, Dia şi Diana Vartolomei.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite