Iaşi: Campanie agresivă printre tineri pentru stoparea consumului de etnobotanice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şefii din Primărie au demarat o campanie de conştientizare a efectelor nocive ale consumului de etnobotanice care încă persistă la Iaşi în ciuda zecilor de sancţiuni aplicate comercianţilor.

Etnobotanice la liber în ciuda interdicţiilor

Autorităţile locale vor cu orice preţ să stopeze virusului ierburilor halucinogene de la Iaşi. Primăria în colaborare cu ONG-urile, specialişti în domeniu, medici de la Spitalul Socola va demara o companie de conştientizare a efectelor consumului de etnobotanice şi de educare a populaţiei.

Ziua şi drogatul la spitalul din Iaşi! Un tânăr şi-a fugărit părinţii cu drujba după ce a consumat etnobotanice

„Plecăm de la un program de atenţionare în şcoli, în învăţământul preuniversitar mai ales. Trebuie o politică unitară în acest sens, să descurajăm consumul. Până când apar alte măsuri guvernamentale, putem lua noi o serie de măsuri locale", a spus primarul Gheorghe Nichita.

EXCLUSIV Mărturia sportivului care şi-a bătut părinţii după ce a consumat etnobotanice: „Regret enorm şi am să mă las de droguri“ (FOTO şi VIDEO)

Inspectorii Primăriei au aplicat aproape 200 de sancţiuni de anul trecut până acum, în valoare totală de 300.000 de lei. Chiar şi în aceste condiţii, la Spitalul „Sf. Spiridon" au ajuns 52 de persoane intoxicate din cauza etnobotanicelor, iar la „Sf. Maria", zece copii.

„Tratamentul include costuri, de până la 200 de lei pe pacient şi timp. Este o zonă de zonă de patologie care ar putea fi evitată. Printre consumatori, predomină persoanele tinere, de gen masculin, tinerii şi studenţii şi au început consumul într-o excursie într-o ţară UE", a spus medicul Diana Cimpoeşu, de la Spitalul „Sf. Spiridon".

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite