Etnobotanice la liber în ciuda interdicţiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fereastra mică a magazinului se deschide pentru orice doritor de vise rapide
Fereastra mică a magazinului se deschide pentru orice doritor de vise rapide

Administratorii magazinelor de vise din Iaşi ignoră dispoziţia dată de municipalitate săptămâna trecută şi vând euforizante. La unele chioşcuri se formează chiar cozi consistente, la ore târzii din noapte. Vânzătorii deschid magazinele doar când primesc „verde“ de la şefi.

Citiţi şi:
Magazinele de vise vând coşmaruri

„Magazinele de vise" au fost interzise la Braşov

Magazinele etnobotanice din Ploieşti ar putea fi închise

Consumatorii de etnobotanice din Iaşi îşi pot procura, în continuare, nestingheriţi, substanţe euforizante direct de la weedshop, în ciuda interdicţiei dispuse acum o săptămână de şefii oraşului. Ba mai mult, în unele cartiere, clienţii magazinelor de vise trebuie să stea la rând, chiar şi la ore înaintate din noapte, pentru a-şi procura pliculeţe cu „Hardcore", „Ganja" sau „Pure". Reporterii „Adevărul" au vizitat în urmă cu două seri mai multe chioşcuri din municipiu şi s-au convins că halucinogenele sunt comercializate fără nicio oprelişte. Am pornit din campusul studenţesc „Tudor Vladimirescu", unde sunt deschise trei astfel de magazine. Dacă primul a fost închis în urma unui control al Gărzii Financiare, la celelalte două am avut noroc. La unul dintre weedshopuri, uşa era închisă, dar pe geam erau afişate două numere de telefon, pentru cei doritori să facă o comandă.

În al treilea loc, totul se făcea însă la vedere. Fiind novici în domeniu şi având doar 10 lei, am solicitat ajutorul vânzătorului. Acesta a fost binevoitor şi ne-a sugerat să cumpărăm două pliculeţe de „Hardcore", un „mix de plante" al cărui ambalaj ne atenţionează că este interzis sub 18 ani şi este „un parfum de maşină". „Şi la noi a fost închis până ieri. Nu e după noi, ci după legile care se dau. Noi trebuie să ne conformăm. Eu stau doar la telefon. Când mi se spune «du-te la magazin!», mă duc la  magazin, când mi se spune «pleacă de la magazin!», plec de la magazin. Mă sună şefii, că ei ştiu care e treaba. Cu cât ştiu mai puţine cu atât mai bine. Au fost şi controale", a explicat vânzătorul.

Comenzi la telefon

A trebuit să plecăm destul de repede pentru că după noi au venit alţi doi clienţi. În aceeaşi zonă, am mai găsit un magazin de vise închis, pe a cărui fereastră erau afişate, în schimb, numere de telefon pentru cei doritori să comande. Ulterior, am pornit spre zona centrală a oraşului. Pe Bulevardul Independenţei, în jurul orei 22.00, abia am reuşit să ne apropiem de fereastra unui weedshop la care se formase o coadă consistentă. La fel şi în preajma Gării Mari din Iaşi, unde un chioşcar aştepta liniştit clienţii.

Patru consumatori, la spital într-o singură noapte

Medicii de la Spitalul de Urgenţe Iaşi au avut de îngrijit acum două nopţi patru bărbaţi cu vârste între 18 şi 39 de ani care au consumat produse halucinogene. Printre pacienţi se numără şi un consumator fidel al acestor produse care va primi un tratament special. „Pacienţii au necesitat măsuri terapeutice de urgenţă şi au rămas internaţi la Toxicologie. Unul dintre ei consumă etnobotanice de peste un an şi va primi suport psihologic, după care va fi internat la Drogodependenţi", a detaliat doctorul Tudor Ciuhodaru, coordonatorul secţiei de primire urgenţe.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite