IAŞI Viitorii studenţi de la Agronomie vor să fie bugetari şi să lucreze la OPC

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mâine este ultima zi în care absolvenţii de liceu care au reuşit să promoveze Bacalaureatul îşi pot înscrie dosarele pentru admiterea la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Iaşi.

Până la finalul zilei de ieri, ultima pentru care cei de la Agronomie au realizat statistici, cea mai mare concurenţă la USAMV era la Facultatea de Zootehnie. Aici, pe cele 100 de locuri finanţate de la buget se înscriseseră 392 de candidaţi, ceea ce a dus la o „bătălie" de 3,9 tineri pe un loc.

Cea mai mare concurenţă de la USAMV este înregistrată în cadrul acestei facultăţi, la specializarea Controlul şi expertiza produselor alimentare. 8,8 candidaţi se bat pentru un loc la buget la specializarea care le va permite să lucreze în instituţii publice precum Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului sau Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Super-ofertă la admitere: la Iaşi intri la facultate fără Bac

Surpriză la admitere la Iaşi: cea mai mare concurenţă este la facultatea de Educaţie Fizică şi Sport

Facultatea de Zootehnie este urmată de cea de Medicină Veterinară în ceea ce priveşte interesul manifestat de absolvenţii de liceu. 289 de tineri s-au înscris aici pe cele 83 de locuri de la buget, ceea ce a dus la o concurenţă de 3,4 candidaţi pe un loc.

De asemenea, la Facultatea de Horticultură concurenţa cu doar două zile înainte de finalizarea admiterii este de 1,8 candidaţi pe un loc, iar la Facultatea de Agricultură aceasta este de 1,7 absolvenţi de liceu pe o poziţie bugetată.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite