Surpriză la admitere la Iaşi: cea mai mare concurenţă este la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De astăzi, facultăţile din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza" încep să afişeze primele rezultate ale concursului de dosare.

Sesiunea de înscrieri s-a finalizat la cea mai veche instituţie de învăţământ superior din ţară în cursul zilei de ieri. Doar Facultatea de Fizică a prelungit perioada de depunere a dosarelor până marţi.

Goana după candidaţi prelungeşte perioada de admitere la Iaşi

Ultima zi de admitere şi centralizarea rezultatelor după ce 7.806 de absolvenţi de liceu şi-au depus dosarele arată o realitate inedită. Cea mai mare concurenţă se înregistrează, în mod neaşteptat, la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport. Este, de altfel, prima dată când această specializare detronează facultăţi consacrate precum cea de Drept, Filosofia sau cea de Economie.

Super-ofertă la admitere: la Iaşi intri la facultate fără Bac         

            
Astfel, la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport pe cele 70 de locuri bugetate s-au înscris 405 de candidaţi, ceea ce a dus la o concurenţă de 5,7 candidaţi pe un loc. Pe poziţia secundă la Universitatea „Cuza" se clasează facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social Politice, unde concurenţa este de 4 tineri pe o poziţie finanţată de la buget. Următoarea treaptă în „top" este ocupată de Facultatea de Drept, cu 3,1 candidaţi pe un loc.

Datele centralizate după o săptămână de înecrieri la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară arată că 834 de tineri au optat pentru oferta pusă la dispoziţie de instituţia de învăţământ. Cea mai ridicată concurenţă aici este înregistrată la Facultatea de Medicină Veterinară, de 2,6 candiaţi pe o poziţie finanţată de la buget.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite