Super-ofertă la admitere: la Iaşi intri la facultate fără Bac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatul Universităţii Apollonia din Iaşi a găsit o modalitate de a înscrie şi tinerii care nu au promovat examenul. Tot ce trebuie să facă aceştia este să să-şi depună dosarul, să plătească taxa şi să se angajeze că în termen de doi ani vor lua notă de trecere la „examenul maturităţii".

Decizia a fost adoptată de Senatul instituţiei de învăţământ particulare cu puţin timp înainte de perioada de înscrieri care  a început vineri. Tinerii care vor să urmeze cursurile unei facultăţi, dar nu au avut noroc la Bac se pot înscrie „pe datorie".

„La înscriere vom face anul acesta două genuri de dosare, unul definitiv şi unul de preînscriere. La acestea din urmă, studenţii se angajează să aducă diploma de Bac în maxim doi ani. Dacă nu reuşesc să promoveze examenul în această perioadă, vor fi nevoiţi să renunţe la studii. Doi ani cred că sunt suficienţi pentru ca un tânăr să-şi ia Bac-ul", este de părere Vasile Burlui, preşedintele Universităţii Apollonia.

Goana după candidaţi prelungeşte perioada de admitere la Iaşi

Acesta susţine că decizia adoptată de Senat vine ca un răspuns pentru generaţia dezavantajată de rigorile Bacalaureatului de anul acesta. „Efectele Bacalaureatului au fost dezastruoase asupra generaţiei tinere. Prin Bac-ul acesta au reuşit să realizeze 100.000 de şomeri, de oameni care vor umple străzile, barurile, închisorile. Dacă nu veneam noi cu această iniţiativă, cu siguranţă venea altă universitate particulară"

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite