Greva dascălilor ieşeni, o brambureală (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii au stat în clase şi li s-a predat
Elevii au stat în clase şi li s-a predat

Liderii sindicatelor din învăţământ şi-au bătut gura degeaba ieri când au anunţat că astăzi va fi grevă generală în şcoli. Directorii unităţilor susţin că profesorii intră la săli şi le predau elevilor în mod normal

UPDATE, ORA 12.00: Cursurile nu au fost afectate de solicitările sindicaliştilor din Educaţie. La cele mai importante unităţi de învăţământ din Iaşi, profesorii au intrat la ore, exemple în acest sens fiind colegiile „Negruzzi", „Eminescu", „Racoviţă", „Naţional" şi Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri".

„Cadrele didactice au fost de părere că protestele pe care le-au făcut până acum sunt suficiente şi din acest motiv nu au făcut grevă şi astăzi", a spus Camelia Gavrilă, directorul Colegiului Naţional „Costache Negruzzi".

Profesorii de la „Racoviţă“ au intrat la ore

La Colegiul „Racoviţă", profesoara Corina Rotaru şi-a ţinut ora de educaţie tehnologică la elevii de clasa a VI-a

Sindicaliştii au spus ieri că profesorii vor fi în grevă în intervalul orar 12.00-16.00, în sensul că vor intra la ore, vor supraveghea elevii, dar nu vor preda. Dascălii nu au ţinut însă cont de cerinţa sindicaliştilor şi şi-au ţinut orele în mod normal.

Directorii unităţilor de învăţământ au anunţat că această formă de protest nu li se pare corectă. „Am înţeles că există această decizie la nivel de sindicate. Eu una nu sunt de acord cu această formă de protest. Cei care vor alege să protesteze vor suporta consecinţele", a declarat dimineaţă Camelia Gavrilă, directorul Colegiului „Costache Negruzzi".

Citeşte şi:

Iaşi: Sistemul bugetar va fi mâine paralizat pentru patru ore UPDATE

Proteste cu îmbrânceli la Prefectura Iaşi. Asistenţii au ieşit cu copiii în stradă (VIDEO) UPDATE

Iaşi: Profesorii ies în stradă pentru a o susţine pe învăţătoarea aflată în greva foamei

Orele au decurs normal şi la Colegiul Naţional. „La noi nu se face niciun protest, profesorii merg la clase şi predau, ca şi până acum", a declarat Cristina Vâlcu, directorul Colegiului Naţional.

Astăzi, nici liderii de sindicat nu au avut o situaţie cu privire la proteste. „Noi am trimis mail prin care le-am solicitat această formă de protest, dar rămâne la alegerea fiecărei şcoli dacă va respecta cerinţa noastră sau nu. Nu ştim dacă profesorii au intrat la ore şi au predat sau nu", a spus Laviniu Lăcustă, vicepreşedintele USLIP Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite