Iaşi: Sistemul bugetar va fi mâine paralizat pentru patru ore UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesorii nu vor ţine orele
Profesorii nu vor ţine orele

Liderii de sindicate au decis ca mâine în intervalul orar 12.00-16.00 să întrerupă activitatea

Ora 10.00 În grevă se vor afla şi cadrele medicale care ameninţă că astfel de proteste vor fi tot mai dese. „Este o întrerupere de activitate. Nu mai ţinem cont de nimic. Sunt oameni care au muncit în plus câte o mie de ore fără să fie plătitţi, iar acum pierd patru dintre ele. De acum începe adevărata luptă", spune Viorel Tănase, ldierul Sanitas.  

Citeşte şi:

Proteste cu îmbrânceli la Prefectura Iaşi. Asistenţii au ieşit cu copiii în stradă (VIDEO) UPDATE

Reprezentanţii finanţiştilor nu sunt încă decişi dacă se vor alătura grevei generale. „Mai purtăm discuţii în judeţ deocamdată. Spre sfârşitul zilei probabil vom lua o hotărâre. Probabil ne vom alinia şi noi pentru că dacă suntem toţi vom fi mai auziţi decât dacă facem grevă individual", spune Cezar Dănilă, liderul de sindicat al angajaţilor de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Judeţene.

Ora 08.50 În cadrul învăţământului preuniversitar, liderii de sindicat au trimis email la toate cele peste 300 de unităţi de învăţământ din judeţ în care le solicitau să nu ţină cursurile.

„În cursul zilei de astăzi aşteptăm răspuns de la şcoli. Noi am propus ca activitatea în şcolile ieşene să fie suspendată timp de patru ore. Elevii vor fi supravegheaţi în clase fără a se derula activitatea didactică. Decizia nu este numai la nivelul învăţământului, ci este asumată de toate confederaţiile bugetare“, a precizat Laviniu Lăcustă, vicepreşedinte USLIP Iaşi. 

Cadrele didactice vor protesta cu privire la reducerea cu 25% a veniturilor şi împotriva Noii Legi a Educaţiei.

.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite