Fostul maestru de cor de la Opera Iaşi îşi cere postul la Tribunal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sală de judecată, foto: Arhivă
Sală de judecată, foto: Arhivă

Valeriu Gîdei a dat în judecată Opera Naţională Română din Iaşi pentru a fi reintegrat în postul de maestru de cor. Fostului dirijor al corului Animus i s-a desfăcut contractul de muncă pe 9 decembrie.

Maestrul de cor Valeriu Gâdei a cerut judecătorilor Tribunalului Iaşi anularea deciziei prin care i s-a desfăcut contractul de muncă, reintegrarea pe post, plata salariilor şi daune morale. În plângerea adresată instanţei fostul dirijor al corului Animus susţine că a fost concediat abuziv de noua conducere a instituţiei de cultură.

Din luna iunie 2011, ulterior schimbării managerului Operei, activitatea a început să-mi fie restrânsă în mod abuziv. Primul pas a fost interzicerea activării Corului Animus în incinta Operei, deşi toţi coriştii sunt angajaţii Operei. Un alt efect a fost interdicţia de a purta costumele din garderoba Operei, deşi aveam concert programat şi anunţat pentru luna iunie, ocazie cu care ne-am realizat şi achitat singuri afişele. Corul Operei nu a fost desfiinţat, nici un salariat al acestuia nu a fost concediat. Or, un cor nu poate funcţiona fără manager", a precizat Valeriu Gîdei în plângerea adresată instanţei.

Citiţi şi:

Invitaţi de marcă la Opera Iaşi. Ce spectacole au pregătit artiştii pentru luna ianuarie

Ieşeanul care a ridicat prima cortină la Operă

Acesta a susţinut că a avut o activitate remarcabilă şi a obţinut numeroase premii. „Am ocupat postul în cadrul Operei în urma unui concurs şi mi-am desfăşurat activitatea în toţi aceşti ani cu maximum de profesionalism, fără sancţiuni, am beneficiat de salariu de merit şi m-am ocupat de activitatea Corului Operei şi de cea a Corului de Cameră Animus. Activitatea de dirijor mi-a fost încununată de 6 premii internaţionale şi de cronici favorabile, unele superlative în presa naţională, dar mai ales în cea internaţională", a adăugat maestrul de cor.Managerul Operei Beatrice Rancea nu a putut fi contactat Primul termen al procesului va fi pe 12 septembrie la Tribunalul Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite