Bancherul căutat în apele Siretului are 5% şanse să mai fie găsit (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dănuţ Murariu (56 de ani), fost director al sucursalei Romanian International Bank din Iaşi, a plecat la sfârşitul săptămânii trecute de acasă.

Ora 12. 13: Scafandrii de la ISU Paşcani au reluat în această dimineaţă căutările lui Dănuţ Murariu în apele râului Siret. „Aseară am stat până târziu, dar fără succes. În această dimineaţă am reluat căutările. În acest moment, şansele de a-l mai găsi sunt de 5%“, a declarat în această dimineaţă maiorul Sandu Vornicu, comandant al ISU Paşcani.

Ora 18.50 Până la această oră, corpul fostului bancher nu a fost găsit în râul Siret.

„Am fost sesizaţi astăzi dimineaţă. Zona de râu în care se presupune că a intrat în apă este una plină de vârtejuri. Căutările sunt dificile, iar până la ora 18.30, n-am reuşit să dăm de vreo urmă. Vom continua până la orele serii şi, dacă nu vom găsi nimic, le vom relua mâine dimineaţă", a precizat maiorul Sandu Vornicu, comandant al ISU Paşcani.

Ora 18.40 Prietenii lui Dănuţ Murariu susţin că acesta avea mari probleme în familie, fiind dat afară din casă de soţie în urmă cu un an.

Ba mai mult, aceasta a depus actele pentru divorţ. Cei doi au împreună un băiat în vârstă de 21 de ani.

Dumitru Aldea, prieten de aproape 30 de ani cu Dănuţ Murariu, povesteşte că fostul bancher era abătut şi suferea enorm din cauza destrămării mariajului.

„Soţia l-a expediat la Paşcani ca să aibă grijă de el părinţii, care la rândul lor ar avea nevoie de ajutor pentru că-s bătrâni. Într-un an de zile, soţia lui nu l-a chemat măcar o dată acasă ca să stea în casa în care a investit o grămadă de bani şi nici nu l-a lăsat să-şi vadă fiul. Ea încasa 3.000-4.000 de lei de pe urma pensiei lui şi a chiriei unui apartament pe care acesta îl avea în Iaşi. Un astfel de gest este de netolerat. Este şi normal să ţi se accentueze depresia într-o astfel de situaţie“, povesteşte Dumitru Aldea.

Ora 17.40: Tatăl fostului bancher a declarat pentru un ziar din Paşcani că fiul său avea probleme atât în viaţa de familie, cât şi în cea profesională. „Era foarte stresat din cauza unor eşecuri în afaceri şi în familie. Sâmbătă trebuia să mergem la o mănăstire, dar a spus că nu se simte prea bine şi se duce la piaţă. L-am sunat apoi ore în şir, pe telefonul mobil, dar nu a răspuns. Sper să nu se fi întâmplat o tragedie“, a spus tatal lui Murariu.

Ora 17.05 Apropiaţii familiei spun că bancherul a fost internat de mai multe ori la Spitalul Socola din Iaşi cu depresie. Ultima internare a avut-o în urmă cu aproximativ un an.

Vizitele la Spitalul de Psihiatrie au început în urmă cu aproximativ 3 ani şi de fiecare dată stătea internat aproximativ 3 săptămâni.

Ora 16.55: Cea mai plauzibila varianta este cea a sinuciderii pentru că toate bunurile erau pe malul apei, inclusiv şosetele puse in pantofi. „Au fost găsite hainele, telefonul mobil, un pachet cu ţigări şi o sumă de bani pe maulul râului. Se continuă căutările şi am solicitat sprijinul unui echipaj de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Până nu va fi descoperit cadavrul nu ne putem pronunţa dacă a fost vorba despre o sinucidere", a spus comisarul Tiberiu Dogaru, adjunct al şefului Poliţiei Municipiului Paşcani.

Vezi şi:

Iași Sinuciderile, spectacol mediatic

Ora 16.20: În cursul zilei de astăzi, poliţiştii de la Paşcani au găsit pe maulul râului Siret mai multe bunuri care aparţineau bărbatului. Scanfandrii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi au fost mobilizaţi în zonă pentru căutarea trupului bărbatului.

Mai citiţi:

Iaşi: Prietenii campionului naţional la offroad găsit împuşcat în cap refuză să creadă că bărbatul s-a sinucis (UPDATE)

Iaşi: Campionul la offroad găsit împuşcat în cap avea o vilă impunătoare

Dipariţia bancherului a fost semnalată de familia acestuia la sfârşitul săptămânii trecute. Acesta a plecat de acasă sâmbăta trecută cu 20 de lei în buzunar să cumpere fructe din piaţă. Fostul bancher locuia de aproape jumătate de an la părinţii săi din Paşcani şi potrivit rudelor suferea de o depresie severă pentru care fusese tratat la Spitalul de Psihiatrie Socola.

În ziua în care a dispărut, Murariu ar fi trebuit să plece în vizită la mănăstirile din judeţul Neamţ împreună cu mai mulţi prieteni. Cunoscuţii spun că bărbatul era prieten bun cu Ştefan Grigoraş, afaceristul ieşean care s-a spânzurat la sfârşitul lunii iunie, şi pe care îl împrumutase cu o aproximativ 30.000 de euro.

Poliţiştii au găsit pe malul râului Siret, în aval de podul de la intrarea în Paşcani, telefonul mobil al bărbatului şi mai multe obiecte personale. Anchetatorii au mai descoprite că el făcuse două credite bancare în valoare totală de 30.000 de euro în 2006, care erau scandente în 2016.

Vom reveni cu amănunte

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite