Elevul mutilat de proiectil, operat a doua oară la mâna stângă UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vasile Plugariu (15 ani), adolescentul rănit de explozia unui proiectil pe un câmp din Bălţaţi, a intrat marţi dimineaţă în sala de operaţii pentru a suferi încă o intervenţie chirurgicală la mâna stângă.

Ora 16.05 Adolescentul a ieşit din operaţie în urmă cu jumătate de oră, iar medicii spun că şi această a doua operaţie s-a finalizat cu succes.

Practic, astăzi băiatului i s-a recoltat piele dintr-o altă regiune a corpului şi s-a aplicat pe antebraţ şi mâna stângă, acolo unde şi-a pierdut tegumentul în explozie.Victima va mai fi supusă unei intervenţii chirurgicale.

„Lucrurile au decurs favorabil din punctul de vedere al chirurgului plastician. Mai necesită o refacere a câtorva tendoane, dar aceasta va fi realizată în funcţie de evoluţia pe care o are. Este stabil, a fost detubat“, spune doctorul Elena Hanganu, purtătoruld e cuvânt al Spitalului de Pediatrie „Sfânta Maria“ din Iaşi.

Ora 12.27 Băiatul care a rămas fără mâna dreaptă şi a suferit răni grave la mâna stânga este operat pentru a doua oară de o armată de medici. A intrat la ora 10.00 în sala de operaţii alături de chirurgi plasticieni şi chirurgi pediatri, iar operaţia va mai dura încă cel puţin două ore.

„Adolescentul suferă o a doua intervenţie chirurgicală la mâna stângă unde prezenta mai multe schije", spune doctorul Elena Hanganu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie „Sfânta Maria“ din Iaşi.

Profesorii elevilor mutilaţi de proiectil, în vizorul şefilor din educaţie

Vasile Plugariu a mai fost operat vinerea trecută de mai mulţi medici în zona abdomenului şi la mâna stângă.

Băiatul din Iaşi mutilat de un proiectil are „sindromul membrului fantomă“

Puștiul din Iași care a detonat un proiectil este internat la Terapie Intensivă FOTO

În continuare la Terapie Intensivă se află internat Ştefan Florea, celălalt adolescent rănit în explozie.

Operaţie-maraton pentru băieţii răniţi de explozia unui proiectil. Au schije, arsuri şi multe plăgi FOTOGALERIE

FOTO Joc periculos lângă Târgu Frumos. Doi copii în stare gravă, după explozia unui proiectil UPDATE

Incidentul în care cei doi elevi ai şcolii din Valea Oilor au fost răniţi s-a petrecut pe un câmp. Adolescenţii au chiulit de la ultimele două ore, iar în drum spre casă au găsit un proiectil din al Doilea Război Mondial pe care l-au trântit de asfalt. Cei doi le-au mărturisit medicilor că nu au realizat cât de periculos este proiectilul şi au vrut să-l deschidă din curiozitate.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a vedea cum decurge intervenţia!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite