Profesorii elevilor mutilaţi de proiectil, în vizorul şefilor din educaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La şcoala din Valea Oilor, acolo unde învaţă Vasile Plugariu şi Ştefan Florea, copiii răniţi de explozia proiectilului pe un câmp din Bălţaţi, se face o anchetă internă pentru a vedea dacă absenţa copiilor de la ore era sau nu motivată.

Mutilarea celor doi copii care au chiulit de la ore nu rămâne fără urmări nici în rândul cadrelor didactice. O comisie verifică dacă absenţele celor doi copii au fost trecute în catalog.

„Din câte am înţeles, absenţele erau consemnate în catalog, nimeni n-ar fi putut însă evita acest incident. La nivelul şcolii s-a format o comisie pentru a afla la ce oră au plecat exact copiii, dacă profesorii sau elevii ştiu ceva suplimentar. Dacă se constată că trebuie luate măsuri, acestea vor fi aplicate", spune profesorul Liliana Romaniuc, şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi.

Băiatul din Iaşi mutilat de un proiectil are „sindromul membrului fantomă“

Puștiul din Iași care a detonat un proiectil este internat la Terapie Intensivă FOTO

Cei doi minori răniţi în explozia unui proiectil la Bălţaţi se află în continuare la Terapie Intensivă. Vasile Plugariu şi-a pierdut mâna dreaptă, iar vineri a fost operat timp de opt ore de o armată de medici în zona abdomenului şi la mâna stângă. Ştefan Florea a suferit o contuzie toraco-abdominală.

Operaţie-maraton pentru băieţii răniţi de explozia unui proiectil. Au schije, arsuri şi multe plăgi FOTOGALERIE

FOTO Joc periculos lângă Târgu Frumos. Doi copii în stare gravă, după explozia unui proiectil UPDATE

Incidentul în care cei doi elevi ai şcolii din Valea Oilor au fost răniţi s-a petrecut pe un câmp. Adolescenţii au chiulit de la ultimele două ore, iar în drum spre casă au găsit un proiectil din al Doilea Război Mondial pe care l-au trântit de asfalt. Cei doi le-au mărturisit medicilor că nu au realizat cât de periculos este proiectilul şi au vrut să-l deschidă din curiozitate.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din judeţ!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite