Elevii ieşeni se pregătesc să devină angajaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

260 de elevi de la Grupul Şcolar Economic de Turism participă la stagii de pregătire practică pentru a fi familiarizaţi cu lucrul în firme. Alţi 420 de elevi vor fi consiliaţi în găsirea unui loc de muncă.

Elevii de la Grupul Şcolar Economic de Turism din Iaşi sunt ajutaţi să se insereze pe piaţa muncii. Astfel, în perioada 2012-2014, în cadrul proiectului european „PRACTIC - PRegăteşte-te şi Acţionează pentru Cariera Ta", 260 de elevi participă la stagii de practică pentru a se familiariza cu lucrul în firmle, iar alţi 420 de cursanţi vor fi consiliaţi şi ajutaţi să-şi găsească un serviciu.

Mai mult, şcoala va încheia în fiecare an măcar câte 5 contracte cu firme care au ca activitate tursimul şi alimentaţia publică în vederea angajării absolvenţilor.

300 de liceeni care au picat Bac-ul s-au înscris la şomaj

Elevii fără Bac umplu şcolile de asistenţi medicali

„Prin intermediul proiectului se urmăreşte scăderea perioadei dintre data de absolvire şi data încadrării pe piaţa muncii. Proiectul îşi propune să să prevină apariţia şomajului în rândul tinerilor prin pregătirea practică a acestora la stagii", spune profesorul Iuliana Ţugui, directorul Grupului Şcolar Economic de Turism.

Rămâi pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din judeţ!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite