Elevii fără Bac umplu şcolile de asistenţi medicali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La cele două şcoli potliceale din Iaşi unde se fac înscrieri fără diploma de Bac, concurenţa este şi de 3,5 pe loc. Aproape jumătate din candidaţii care au optat să devină asistenţi nu au luat notă de trecere la examenul de maturitate. Şefii organizaţiilor medicale nu sunt de acord ca elevii picaţi la Bac să lucreze în domeniul sanitar.

Iuliana Mădălina Vodă (19 ani), absolventă a Liceului Teoretic „Ion Neculce" din Târgu Frumos, este doar una din miile de elevi care nu au reuşit să ia notă de trecere la examenul de maturitate.

Deşi visa să urmeze o facultate la Universitatea de Agronomie din Iaşi, rezultatul obţinut la examenul de Bac i-a dat planurile peste cap. Fata a obţinut 7,5 la limba română, 7,35 la geografie, însă matematica i-a dat stricat media: a obţinut 4,40. Fără să aibă diplomă de Bac, tânăra şi-a schimbat opţiunile la 180 de grade şi s-a reorientat către o unitate de învăţământ unde examenul de maturitate nu este obligatoriu.

Super-ofertă la admitere: la Iaşi intri la facultate fără Bac

Admitere-capcană la Iași: primesc tineri fără Bac

Rezultate Bac 2011, sesiunea de toamnă. Află pe adevarul.ro notele de la Bacalaureat din judeţul Iaşi

Aşa se face că ieri, tânăra s-a înscris la specializarea Asistent Medical Generalist de la FEG Iaşi, şcoală postliceală privată din Iaşi. „Aş fi vrut la Agronomie, dar în această situaţie am zis că tot e mai bine să faci ceva. Am ales să devin asistentă medicală, este un domeniu plăcut de lucru. Mă bucur că pot urma nişte cursuri până la vară, când voi susţine din nou examenul de Bacalaureat la matematică", spune tânăra.

45% din cei înscrişi la FEG nu au luat Bac-ul

Conducerea şcolii postliceale FEG susţine că 80% din cele 600 de locuri puse la dispoziţie sunt deja ocupate. Recunoaşte că aproape jumătate dintre ei nu au promovat examenul de maturitate, iar 40% optează pentru domeniul medical.

„Anul trecut, aproximativ 30% din cei care s-au înscris nu aveau Bac-ul luat, iar anul acesta se observă o creştere de până la 40-45%. Creşterea este determinată în mod clar de rezultatele slabe obţinute la Bac. În domeniul medical, cam 40% din cei înscrişi optează pentru domeniul medical, restul, în creştere, aleg domeniul serviciilor", explică Cristian Stanciu, directorul FEG Iaşi.

Citeşte mâine în Adevărul ce spun reprezentanţii sănătăţii despre pregătirea viitorilor asistenţi medicali.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite