300 de liceeni care au picat Bac-ul s-au înscris la şomaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul lor este mai mic decât aşteptările celor de la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM). Luna trecută rata şomajului a scăzut, din nou.

Astfel, la începutul acestei luni numărul de persoane fără un loc de muncă din judeţ era de 17.514, dintre care 13.759 nu primeau nici măcar indemnizaţie. Rata şomajului a fost, astfel, calculată la 5,66 de procente.

Elevii fără Bac umplu şcolile de asistenţi meidcali

Reprezentanţii instituţiei spun că scăderea ratei şomajului se datorează numărului destul de mare de angajări realizate în ultima lună. „Au fost şi mai puţine disponibilizări decât de obicei dar au fost angajate şi 1.986 de persoane. Mulţi dintre cei concediaţi nici nu s-au mai apelat la serviciile noastre pentru că şi-au găsit un serviciu", a explicat Adriana Sârghie, purtătorul de cuvânt al AJOFM Iaşi.

Au fost afişate rezultatele finale de la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului. Află aici notele după contestaţii din judeţul Iaşi

De asemenea, în ultima lună 600 de absolvenţi s-au înscris în evidenţele instituţiei, dintre care 300 provin din învăţământul liceal sau postliceal.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite