FOTO Primăria Iaşi a capitulat în faţa mormanelor de zăpadă: „O lăsăm să se topească natural“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mormanele de zăpadă inundă străzile Iaşiului
Mormanele de zăpadă inundă străzile Iaşiului

Oficialii Primăriei au recurs la o metodă „eficientă" pentru a curăţa oraşul de munţii de zăpadă. Edilii îşi vor retrage utilajele de pe străzi pentru ca natura să facă treaba în locul lor şi să topească restul zăpezii.

Bani grei aruncaţi în nămeţii din Iaşi FOTOGALERIE

Şefii oraşului au constatat că nu pot face faţă cheltuielilor de deszăpezire a oraşului, umplut de munţi de zăpadă după două săptămâni de ninsori. Astfel, edilii au luat decizia să nu mai cureţe străzile de zăpadă care urmează „să se elibereze pe cale naturală".

Trafic aglomerat din cauza nămeţilor

Doar şase utilaje ale societăţii Citadin vor rămâne la treabă, începând de mâine, 21 februarie, restul urmând a fi mobilizate doar în cazuri de forţă majoră şi când ieşenii vor semnala probleme.

VIDEO Haos în trafic. Autobuze îngheţate şi Aeroport închis la Iaşi UPDATE

Iaşiul blocat sub nămeţi. Ambuteiaje în centrul municipiului şi drumuri închise în tot judeţul FOTO

„Am făcut tot ce am putut. Am umplut capătul oraşului de munţi de zăpadă. S-a cheltuit foarte mult şi vrem să lăsăm sumele în buget pentru campania de primăvară. De aceea considerăm că zăpada trebuie să dispară pe cale naturală şi vom acţiona punctual, în cazuri de forţă majoră", a spus Mihai Chirica, directorul tehnic al Primăriei.

Deszăpezire pe ochi frumoşi la Iaşi: strada primarului "lună", vecinii îngropaţi sub nămeţi FOTOGALERIE

Reprezentanţii municipalităţii susţin că suma de 5 milioane de lei, pe care au cerut-o de la Guvern pentru a acoperi cheltuielile de deszăpezire, nu le-ar ajunge nici pentru transporta 10% din cantitatea de zăpadă care a căzut la Iaşi. „Până acum am transportat din oraş 50.000 de metri cubi de zăpadă, cât 300 de garnituri de tren.După cel mai simplu raţionament, 5 milioane de lei nu ajunge nici pentru 10% din zăpadă. De mâine acţionăm în puncte cheie, acolo unde este nevoie şi aşteptăm să se elibereze pe cale naturală“, a mai spus Chirica.

Citeşte mâine pe iasi.adevarul.ro cum se pregătesc edilii pentru topirea zăpezii

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite