Doi studenţi ieşeni vor să-l cucerească pe Lenin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Paul Diac şi Lucian Roşu, masteranzii ieşeni care vor să cucereacă vârful Lenin
Paul Diac şi Lucian Roşu, masteranzii ieşeni care vor să cucereacă vârful Lenin

Tinerii pregătesc în detaliu o expediţie pe al treilea vârf ca înălţime din fosta URSS. Lucian Roşu (24 de ani) şi Paul Diac (24 de ani)  vor urca în luna august la 7.134 de metri, pe vârful Lenin din lanţul muntos Transalai, Kyrgystan.

Lucian Roşu şi Paul Diac, masteranzi la Universitatea „Al. I. Cuza" din Iaşi,  cred că prin această expediţie, denumită „Studenţii iau a(l)titudine", îşi vor testa rezistenţa psihică şi fizică la maxim.

Citeşte şi: FOTO/VIDEO Cea mai tânără echipă de alpinişti atacă un vârf de 8.000 de metri. Printre aceştia se numără un gălăţean cu performanţe uluitoare în alpinism 

Atât Lucian, cât şi Paul îşi vor folosi experienţa acumulată în expediţiile anterioare pentru a trece cu bine de toate pericolele. „Una dintre problemele cu care ne vom confrunta când vom ajunge acolo va fi aclimatizarea. O altă primejdie sunt avalanşele. Pe vârful Lenin, zăpada a făcut zeci de victime", spune Lucian Roşu.

Pentru a ajunge la tabăra de bază, tinerii vor trebui să călătorească cu trenul până la Kiev, iar de acolo cu avionul până la Bishkek, urmând ca ultima parte a călătoriei până la linia de start să o facă cu măgari.

Iaşi: Ieşenii se deconectează la sala de escaladări (VIDEO)

„Suntem conştienţi de toate pericolele ce pot apărea dar atât eu, cât şi Lucian, ne dorim să promovăm valorile pe care noi le-am dobândit de-a lungul timpului pe munte",  a spus şi Paul Diac.

Pentru ca imaginile pe care ei le vor vedea acolo să ajungă la cât mai mulţi dintre tineri, cei doi au realizat şi un site al expediţiei (www.lenin2011.com). Expediţia este planificată să se deruleze pe o perioadă de 22 de zile, ascensiunea finală pe vârful Lenin urmând să se facă în ziua a 15-a.

Lucian Roşu a mai participat la expediţii în Pamir (Korzhenevskaja - 7.105 metri, Vorobiova - 5.712 metri şi Cetyreh - 6.100 de metri) iar Paul Diac, în Atlas (Toubkal - 4.167 de metri, Timesguida - 4.089 metri şi Ras n'Ouanoukrim - 4.083 metri).

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite