Iaşi: Ieşenii se deconectează la sala de escaladări (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preţul unui abonament lunar variază între 50 şi 80 de lei.

Cei care vin să se caţăre pe panourile amenajate în incinta halelor de la Tamaz Frigocarne caută să se relaxeze, dar şi să se distreze în acelaşi timp.

Ieşeni de toate vârstele escaladează fără teamă panourile special amenajate la sala de escaladări situată pe bulevardul Socola. Amatorii au la dispoziţie trasee mai uşoare, în timp ce alpiniştii profesionişti se pregătesc pentru competiţii pe zidurile înalte de peste 4,5 metri.

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/Locale/Iasi/alina b/escalada ok.flv iurl=/editor_files/Image/locale/iasi/alina b/escalada.jpg width=255 height=255 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

















Copiii sunt cei mai entuziaşti clienţi, fiindcă îşi pot consuma energia fără a le da bătăi de cap părinţilor.

„Celor mici le place foarte mult aici fiindcă pot zburda în voie. Pentru ei este o distracţie foarte plăcută. Totuşi, sub aparenta lor joacă, tinerii fac şi mişcare“, explică Ramona Străchinaru, preşedintele Asociaţiei ieşene pentru alpinism.

Cei care vin la sala de alpinism caută să se deconecteze de lucrurile stresante de la serviciu sau de   cursurile grele de la facultate.

„Escaladarea mă ajută să mă relaxez într-un mod constructiv. Este un sport foarte fain, e multă adrenalină“, afirmă Teodora Alexa, studentă la Medicină, care vine aproape zilnic să escaladeze.

Află ce evenimente se desfăşoară în weekend în oraş:



Accesoriile obligatorii la sală sunt escadrilele, papucii sport fără de care nu se pot face escaladări şi hamurile. O pereche de escadrile poate fi închiriată cu 8 lei, hamul pentru escală cu 5 lei, iar cei care doresc şi un sac cu magneziu trebuie să achite 2 lei.

Campionat de escaladări la Iaşi, anul viitor

Administratorii sălii spun că anul viitor Iaşiul va fi gazda Campionatului Naţional de Bouldering, eveniment la care vor concura cei mai importanţi sportivi din ţară. „Vom avea şi o secţiune dedicată amatorilor, însă partea spectaculoasă va fi oferită de sportivii profesionişti“, adaugă Ramona Străchinaru.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite