Deţinuţii ieşeni joacă teatru la Ateneul Tătăraşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deţinuţii au jucat şi piesa "Haina de OM" Foto: Arhivă
Deţinuţii au jucat şi piesa "Haina de OM" Foto: Arhivă

Trupa de teatru din cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranţă Iaşi va juca miercuri, 26 octombrie, „Tom şi Jerry" pe scena Ateneului Tătăraşi.

Piesa va fi prezentată în premieră de la ora 18.00. „Intenţia nu a fost de a realiza un spectacol artistic, ci de a reuşi să conturăm un echilibru psihologic în rândul deţinuţilor, motiv pentru care alegerea unei comedii negre a reprezentat un punct de maxim interes", a precizat Florin Caracala, regizorul piesei.

„Tom ţi Jerry" a fost propusă şi pentru Festivalului Naţional de Teatru al deţinuţilor Multi - Art, realizat de către Administraţia Naţională a Penitenciarelor, care se va desfăşura în noiembrie 2011 la Bucureşti. „Scopul principal al acestui proiect îl constituie schimbarea mentalităţii membrilor comunităţii în legătură cu statutul, locul şi modul de recuperare a persoanelor private de libertate, valorizarea acestora prin inducerea sentimentului de utilitate, valorizarea eficientă a potenţialului artistic din fiecare persoană şi, poate cel mai important, invocarea artei şi culturii ca mijloc de reeducare şi resocializare", a precizat Gabriea Topoliceanu, purtătătorul de cuvânt al Peniteciarului Iaşi.

Citiţi şi:

Portret/Florin Caracala: „Teatrul contemporan rupe nişte bariere"

Criminalii de la Penitenciarul Iaşi joacă teatru şi pictează după gratii

Trupa de teatru a deţinuţilor nu este la prima reprezentaţie pe scena Ateneului Tătăraşi. În anul 2009 persoanele încarcerate au jucat „Haina de OM". Din distribuţie a făcut parte şi Alina Horeanu, condamnată la 20 de ani de închisoare pentru că a ucis un director din Botoşani.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite