Cumpărăturile online, amendate de inspectorii OPC

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului au sancţionat şase magazine online deoarece nu respectau condiţiile contractuale.

Numărul infracţiunilor comise on-line este în creştere

Nouă operatori economici care practică comerţul online au fost controlaţi anul trecut şi la începutul lunii februarie, majoritatea dintre ei având probleme. Şase magazine online cu haine, alimente, piese auto şi uşi metalice nu afişau pe site clauzele de renunţare unilaterală a contractului şi nu aveau linkuri către site-ul ANFP.

„Doi operatori economici au fost sancţionaţi cu câte 1.000 de lei, iar ceilalţi au primit avertismenete din cauza lipsei linkului către site-ul ANFP pe prima pagină", a spus Daniel Piftor, şeful OPC.

Iaşi: Cum să faci primii 500.000 de euro lucrând online

Inspectorii OPC spun că şi marile lanţuri de hypermarketuri practică comerţul online fără a trece însă la secţiunea „termene şi condiţii" clauza de renunţare a contractului. „Este foarte important această clauză. În cazul comerţului online, suntem în imposibilitatea de a cunoaşte produsul. Avem doar nişte informaţii despre produse care pot fi reale sau ireale", a mai spus Piftor.

O altă problemă a acestor site-uri sunt informaţiile despre sediul magazinului, care sunt fictive, iar cumpărătorii nu au posibilitatea de a returna produsul. Specialiştii le recomandă cumpărătorilor să se informeze bine înainte de a face o comandă, să facă o comparaţie cu alte site-uri sau cu produsele similare din magazine şi să fie atenţi dacă taxele de livrare sunt incluse în preţ.

Rămâi pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din judeţ!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite