Pasajul subteran de la Fundaţie, în viziunea edililor ieșeni FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Firme din Iaşi, Galaţi, Suceava, Bucureşti şi Maramureş au intrat în cursă pentru a obţine contractul 67,2 milioane de lei din fonduri europene. Construcţia pasajului subteran, care va face legătura între Păcurari şi bulevardul Independenţei, ar trebui finalizată în august 2012.

Al treilea proiect de anvergură pentru modernizarea infrastructurii stradale din Iaşi a fost scos ieri la licitaţie de reprezentanţii Primăriei. Pentru construcţia pasajului subteran Mihai Eminescu, s-au înscris trei asocieri de firme şi o societate.

image

Astfel, consorţiul Grup Colas Iaşi, Loial Impex Suceava a avut o ofertă financiară de 53,11 milioane de lei, asocierea între Vega ‘93 Galaţi, Conest Iaşi şi Martin Rose a ofertat cu 57,2 milioane de lei, iar cea dintre Vel Service Bucureşti, Kom-Her Iaşi, Mari Vila Com Bucureşti şi Geprocom Iaşi, cu 58,18 milioane de lei.
Cea mai mică ofertă financiară a venit din partea firmei CMC Cărbunari din Maramureş, 48,9 milioane de lei. 

„S-a ajuns la etapa cea mai importantă din cadrul proiectului european, anume desemnarea unui constructor care să se ocupe de lucrări. Dorim să verificăm cu foarte mare atenţie cele patru oferte ale firmelor care s-au calificat. Se ia în calcul şi oferta tehnică pe lângă cea financiară, pentru că nu vrem să facem o lucrare ieftină şi de proastă calitate“, a spus Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Iaşi.

Lucrările vor începe în toamnă

Proiectul european „Dezvoltarea axei de transport Est-Vest Axa Est“ prevede în special construcţia pasajului subteran Mihai Eminescu care va face legătura între Păcurari şi bulevardul Independenţei. Acesta va avea o lungime de 286 de metri, o lăţime de 10 metri şi o înălţime de 5 metri. Lucrările ar trebuie să înceapă în cel mult două luni.

Constructorul va trebui să modernizeze şoseaua şi strada Păcurari, piaţa Mihai Eminescu, bulevardul Independenţei şi strada Elena Doamna. Lucrările de 67,2 milioane de lei mai prevăd şi reabilitarea trotuarelor, construcţia unei piste de biciclişti în Păcurari şi reabilitarea a 1,2 kilometri de linie de tramvai de pe strada Elena Doamna.

Mai citiţi:

Iaşi: Ambarcaţiunile pe Bahlui au luat-o la vale. Zona de agrement, amenajată doar cu alei pietonale şi bănci (FOTO)

Lucrările la șantierul de la Hala Centrală Iaşi mai durează până în octombrie

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite