Iaşi: Ambarcaţiunile pe Bahlui au luat-o la vale. Zona de agrement, amenajată doar cu alei pietonale şi bănci (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile locale au anunţat că studiul de fezabilitate pentru transformarea Bahluiului într-o zonă de agrement va fi aprobat de reprezentanţii Consiliului Judeţean la sfârşitul lunii iulie.

Studiul a fost realizat de Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad, din fondurile alocate de Ministerul Mediului pentru lucrările de regularizare a râului. Lucrările de agrement din zonă se referă la amenajarea aleilor pietonale de patru metri lăţime pe ambele maluri ale râului, de-a lungul tronsonului Pod Tudor Vladimirescu-Podu de Piatră, cu o lungime de 2,5 kilometri.

Iaşi: Râul Bahlui intră în şantier. Edilii au dat startul lucrărilor de amenajare (GALERIE FOTO)

„Vor fi amenajări simple, cu alei pietonale, băncuţe, iluminat public şi un stăvilar. Sunt prevăzute şi terase de 40 de metri pătraţi. S-ar putea construi şi un pasaj nou pentru ca agenţii economici să-şi amenajeze buticuri. La o evaluare preliminară, lucrările sunt cuprinse între 20 şi 25 de milioane de lei“, a spus Dan Cârlan, coordonatorul Parteneriatului pentru Bahlui. 

image

Iniţial, coordonatorii proiectului au anunţat că vor aduce ambarcaţiuni uşoare pe Bahlui şi internet wireless gratuit. „Vom propune în studiul de fezabilitate ambarcaţiuni uşoare, însă Ministerul Dezvoltării va decide“, a mai spus Cârlan.

Iaşi: Comori ascunse în mâlul Bahluiului (VIDEO)

Lucrările de amenajare a râului Bahlui sunt în toi. Muncitorii firmei Dimar intervin pe sectorul dintre Pod Metalurgie şi Tudor Vladimirescu şi montează gabioanele, urmând să reprofileze albia. De la 1 septembrie, aceştia vor trece la sectorul cel mai complex, între Tudor Vladimirescu şi Podu Roş.

„Pe acest sector, apele vor fi deviate prin două conducte pentru a cimenta fundul albiei. Lucrările pe acest sector se vor finaliza în a doua parte a anului viitor“, a spus Iulian Drăgunoiu, directorul general Dimar.

image
Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite