Bărcuţe şi terase pe râul Bahlui din Iaşi de 12 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După lungi amânări, şefii Consiliului Judeţean vor aproba indicatorii pentru dezvoltarea infrastructurii turistice şi de agrement pe malurile râului care traversează oraşului.

Lucrările la Bahluiul navigabil înaintează într-un an cât altele într-o lună

Investiţia se ridică la 55 de millioane de lei, iar lucrările ar trebui să dureze un an. Finanţarea va fi asigurată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Lucrări în ritm de melc pe Bahlui

Pentru a dezvolta infrastructura de turism şi agrement în lungul Bahluiului, între Tudor Vladimirescu şi Podu de Piatră, vor fi amenjate alei pietonale şi piste de biciclişti, construcţii care vor traversa albia râului cu scop comercial cu magazine de suveniruri, cafenele, terase şi restaurante. Edilii vor construi fântâni arteziene şi stăvilare mobile şi amenajări pentru ambarcaţiuni uşoare de agrement şi sportive.

„Vor fi amenajări simple, cu alei pietonale, băncuţe, iluminat public şi un stăvilar. Sunt prevăzute şi terase de 40 de metri pătraţi. S-ar putea construi şi un pasaj nou pentru ca agenţii economici să-şi amenajeze buticuri", a spus Dan Cârlan, coordonatorul Parteneriatului pentru Bahlui.

Iaşi: Ambarcaţiunile pe Bahlui au luat-o la vale. Zona de agrement, amenajată doar cu alei pietonale şi bănci (FOTO)

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite