Avocatul condamnat la trei ani de închisoare a fost suspendat din Baroul Iaşi GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Christy Mîrşanu a fost suspendat din avocatură pentru neplata cotelor datorate Baroului Iaşi. Apărătorul ieşean a fost condamnat, pe 27 februarie, la trei ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă şi înşelăciune.

Avocatul Christy Mîrşanu a fost suspendat din Baroul Iaşi, în februarie 2011, pentru că nu şi-a plătit contribuţiile. Ieşeanul a fost condamnat, pe 27 februarie, la trei ani de închisoare pentru înşelăciune şi trafic de influenţă. După pedeapsa primită de la Curtea Supremă avocatul ar putea fi exclus din profesie.

Aşteptăm să luăm cunoşinţă despre decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi despre eventualele consecinţe care ar putea decurge din această condamnare", a declarat Marius Striblea, decanul Baroului Iaşi.

Află aici pentru ce a fost condamnat avocatul ieşean

Christy Mîrşanu este judecat în alte două dosare. Procurorii DNA l-au acuzat pe apărătorul ieşean că ar fi primit 45.000 de lei de la o persoană. În schimbul banilor Mîrşanu ar fi promis că intervine pe la judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru ca denunţătorul şi fratele lui să primească pedepse cu suspendare într-un dosar în care erau judecaţi.

Avocatul Christy Mîrşanu

Click pe colaj pentru  mai multe imagini cu avocatul Christy Mîrşanu

Cei doi ieşeni au fost condamnaţi de Tribunalul şi Curtea de Apel Iaşi la câte cinci ani de închisoare cu executare pentru lipsire de libertate în mod ilegal şi tentativă de omor. Cum pe 15 februarie 2010 Curtea Supremă a menţinut sentinţa în cazul celor doi, unul dintre ei l-ar fi denunţat pe avocat.

Citiţi şi:

Iaşi: „Avocatul hoţilor" a fost condamnat a treia oară

"Avocatul hoţilor" a fost trimis în judecată din greşeală

În acest caz Curtea de Apel Iaşi l-a condamnat pe Mîrşanu la trei ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de influenţă.  Acesta a declarat recurs, iar următorul termen al procesului va fi, în luna martie, la Curtea Supremă.

Procurorii anticorupţie Bacau l-au acuzat pe Mîrşanu că în perioada 2-12 august 2010 a cerut şi primit de la doi denunţători 10.000 de euro. În schimbul sumei avocatul i-ar fi lăsat să creadă că va interveneni pe lângă magistraţii Tribunalului Bacau şi Curţii de Apel Bacău pentru a soluţiona favorabil o cerere de punere în libertate provizorie a unei persoane arestate preventiv pentru contraband cu ţigări

Citiţi şi:

„Avocatul hoţilor" este acuzat că a luat 10.000 de lei onorariu şi s-a făcut nevăzut

. „Nu au absolut nicio probă. Nici măcar pe înregistrările de la asa zisul flagrant nu apare ceva care să contureze infracţiunea", a declarat avocatul Christy Mîrşanu, în septembrie 2010.  Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat pe Mîrşanu la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată. Instanţa a dispus şi ca ieşeanul să nu mai exercite profesia de avocat.  Mîrşanu a declarat recurs.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite