"Avocatul hoţilor” a fost trimis în judecată din greşeală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii DNA au anunţat dimineaţă că avocatul Christy Mîrşanu a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă, chiar în momentul în care apărătorului îi era prezentat materialul de urmărirea penală la sediul din Iaşi. După câteva zeci de minute reprezentanţii DNA au anunţat că au făcut o greşeală.

Avocatul Chrisy Mîrşanu a aflat cu stupoare astăzi dimineaţă că a fost trimis în judecată într-un al treilea dosar de trafic de influenţă. Pe site-ul DNA a apărut un comunicat de presă în care erau prezentate acuzaţiile aduse apărătorului, deşi acesta era în acel moment la sediul Serviciului Iaşi unde i se prezenta materialul de urmărire penală. "Am fost citat pentru astăzi la prezentare de material. Dosarul se afla pe masa DNA, iar procurorul de caz nu ştia nimic urmând să decidă dacă sunt elemente constitutive ale infracţiunii de trafic de influenţă", a spus Mîrşanu.

În comunicat se preciza că avocatul Christy Mîrşanu din Baroul Iaşi, a fost acuzat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie că ar fi primit  45.000 de lei de la o persoană. În schimbul banilor apărătorul ar fi promis că intervine pe la judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru ca denunţătorul şi fratele lui să primească pedepse cu suspendare într-un dosar în care erau judecaţi. "În luna octombrie 2009, inculpatul Mîrşanu Christy-Gabriel a pretins de la un denunţător suma de 60.000 lei promiţându-i, în schimb, că va interveni pe lângă judecători din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru ca aceştia să pronunţe o hotărâre definitivă prin care denunţătorul şi fratele său să primească o condamnare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei", se precizează într-un comunicat al DNA.  Cei doi ieşeni au fost condamnaţi de Tribunalul şi Curtea de Apel Iaşi la câte cinci ani de închisoare cu executare pentru lipsire de libertate în mod ilegal şi tentativă de omor.

Din suma cerută Mîrşanu ar fi primit în perioada octombrie- decembrie 2009, în trei tranşe, 45.000 de lei.

Cum pe 15 februarie Curtea Supremă a menţinut sentinţa în cazul celor doi, unul dintre ei l-ar fi denunţat pe avocat.

Christy Mîrşanu a mai fost trimis în judecată în alte două dosare de DNA Bacău şi DNA Iaşi tot pentru trafic de influenţă.

După câteva zeci de minute însă DNA a revenit cu o altă precizare. "Referitor la comunicatul nr. 635/VIII/3 din data de 30 noiembrie 2010 privind pe învinuitul Mîrşanu Christy Gabriel, din cauza faptului că a intervenit o eroare de comunicare între Serviciul Teritorial Iaşi şi Biroul de Informare şi Relaţii Publice,  facem următoarea precizare: Având în vedere că procurorii Serviciului Teritorial Iaşi nu au finalizat dosarul penal, în acest moment dosarul nu este trimis spre judecare la Curtea de Apel Iaşi", se menţionează în comunicatul DNA.

Mai citiţi şi:

"Avocatul hoţilor" acuzat că a cerut bani pentru a interveni la judecători

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite