Justiţia, ignorată la Iaşi. Edilii au dat avize la Palas, complex imobliar declarat ilegal de magistraţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrările la Palas continuă în ciuda controalelor şi hotărârilor judecătoreşti
Lucrările la Palas continuă în ciuda controalelor şi hotărârilor judecătoreşti

Magistraţii Curţii de Apel Iaşi au anulat autorizaţiile de construire emise pentru o parte din construcţiile ridicate în spatele Palatului Culturii.

Oficialii municipalităţii au emis pe 11 august un aviz pe numele constructorului ansamblului rezidenţial Palas pentru reautorizarea corpului E2. Imobilul în care vor fi construite spaţii comerciale şi o parcare subterană cu acces din strada Palat este ilegal, după ce judecătorii Curţii de Apel Iaşi i-au anulat autorizaţia de construire pe motiv că este ridicat în perimetrul de protecţie a monumentelor istorice Palatul Culturii şi ruinele Curţii Domneşti.

Vezi şi:

E oficial: Lucrările la Palas sunt ilegale, iar prefectul de Iaşi trebuie să atace autorizaţiile în instanţă FOTO

Răsplata lui Fenechiu: o felie de tort imobiliar

Mai mult, dintre cele cinci autorizaţii anulate de instanţa de la Iaşi, patru au fost avizate pentru a doua oară de reprezentanţii Primăriei, acţiune care a stat la baza unui control al inspectorilor de la Ministerul Turismului şi Dezvoltării Regionale.

Avize pentru construcţii pe spaţiul public

Aceştia au constatat că toate reautorizările Primăriei au fost ilegale deoarece actele au fost emise în baza contractului de asociere între municipalitate de investitorul Iulius Group, anulat printr-o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă a Curţii de Apel Oradea. Inspectorii i-au solicitat prefectului Iaşiului, Dragomir Tomaşeschi, să atace în Contencios Administrativ actele.

„N-am primit raportul Corpului de Control şi voi solicita să-l trimită. Regimul juridic al terenului în acest moment este cel stabilit de magistraţii de la Oradea şi în mod cert o nouă reautorizare nu este o situaţie normală. Îi solicit încă o dată primarului să intre în legalitate şi să respecte hotărârea de la Oradea“, a spus prefectul Dragomir Tomaşeschi.

Astfel, şefii oraşului au trecut cu vederea două decizii ale instanţei care declară proiectul din spatele Palatului Culturii ilegal şi au sfidat şi un control al Guvernului, reautorizând construcţia de la Palas. Reprezentanţii Primăriei n-au comentat decizia de a aviza ridicarea unor spaţii comerciale pe spaţiul public, terenul de 12 hectare din centrul oraşului fiind trecut în patrimoniul oraşului.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite