Aleşii judeţului au ajuns astăzi la DNA Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi foşti şefi din Casa Pătrată au dat în această dimineaţă cu subsemnatul la Direcţia Naţională Anticorupţie Iaşi.

Citeşte şi:

Primarul Gheorghe Nichita şi consilierii locali, anchetaţi în dosarul Politehnica

Simirad vrea să recupereze cu orice preţ datoria de la Politehnica Iaşi

Nichita, Flaişer şi 50 de consilieri, urmăriţi penal

Primul care a ajuns în faţa procurorilor a fost Ion Serbina, fostul secretar al Consiliului Judeţean (CJ). „Sunt acuzaţii precum instigare la delapidare, la deturnare de fonduri, la fals şi uz de fals, toate se leagă de acel contract de asociere în participaţiune semnat între CJ, Consiliul Local şi Politehnica. Am un mare regret că mi-am pus competenţa juridică pentru mediocritatea fotbalistică din Iaşi", a afirmat Serbina.

Foştii şefi ai judeţului sunt anchetaţi pentru că în 2006 au aprobat alocarea unui milion de lei într-un contract de asociere în participaţiune de finanţare a fotbalului ieşean. La acea dată, Poli a primit patru milioane de lei din bani publici, trei de la Consiliul Local şi unul de la cel Judeţean.

„Nu cred că există vreo fisură în acel contract"

 Serbina a menţionat că plângerea a fost făcută la DNA de Direcţia de Finanţaţe Publice. „Procurorii după ce vor termina cercetările vor constata că totul a fost legal. Nu cred că există vreo fisură în acel contract", a spus Lucian Flaişer, fostul şef al CJ. Acesta a ajuns în jurul orei 10.30 la sediul DNA.

Tot astăzi, în faţa procurorilor anticorupţie au ajuns actualul deputat Marius Spânu, foşti şi actuali aleşi Leonid Antohie, Cristian Stanciu, Iovu Brezuleanu, Silviu Popa, dar şi fostul preşedinte al clubului de fotbal Sorin Boca. La DNA sunt aşteptate şi mâine persoane pe numele cărora a început urmărirea penală.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite