Prima victimă a poliţiei medicale demonstrează că nu este bolnav închipuit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hunedoreanca Irina Furcă are mâna dreaptă ruptă şi spune că este în concediu medical şi acesta nu trebuie confundat cu arestul la domiciliu. Femeia spune că atunci când i-au bătut la uşă inspectorii de la Casa de Sănătate ieşise să-şi ia medicamente şi pâine.

Irina Furcă este una din persoanele aflate în concediu medical pe care controlul de la Casa judeţeană de Sănătate (CJAS) Hunedoara nu a găsit-o acasă. Pentru că absenţa de la domiciliu presupune că hunedoreanca este un bolnav închipuit, conform procesului verbal întocmit de poliţia medicală, ea trebuie să returneze sau să nu primească nici un ban pe perioada concediului medical. Femeia contestă însă faptul că este un bolnav închipuit. Ea a primit concediu medical pe perioada 1-17 iunie pentru o fractură a braţului drept, diagnostic care îi induce o incapacitate temporară de muncă. “Când au venit medicii, am fost ieşită să-mi cumpăr pâine şi nişte medicamente pentru o altă afecţiune de care sufăr. Oricine poate vedea că sunt într-adevăr bolnavă: am mâna ruptă, pusă în ghips. Pot demonstra oricând că nu sunt un bolnav închipuit.   Am un serviciu care presupune  muncă fizică şi în această stare nu pot lucra.  După părerea mea, concediul medical nu trebuie confundat cu arestul la domiciliu”, spune Irina Furcă. Femeia a trimis o adresă către conducerea  CJAS Hunedoara în care contestă decizia de a i se sista plata zilelor de concediu medical pe considerentul că este într-adevăr bolnavă.

Privitor la acest caz, Doinel Crişan, director executiv adjunct al CJAS Hunedoara a precizat că dată fiind afecţiunea evidentă a persoanei, contestaţia acesteia are toate şansele să fie admisă.

Citiţi şi:

"Poliţia medicală" îi trece pe lista bolnavilor închipuiţi pe suferinzii de cancer, pe cei cu atacuri vasculare cerebrale şi fracturi

Medici amendaţi pentru că au dat concedii

Primul român anchetat pentru concediu medical dubios este din Galați

Pacienţii sunt exasperaţi de noile reguli din asigurările de sănătate: „Următoarea operaţie o fac direct la cimitir”

Controale şi pedepse

În urma celor 84 de controale efectuate în spitale şi cabinete medicale, au fost găsite nereguli şi în cazul medicilor. “Din 84 de medici controlaţi, 12 au primit amenzi şi avertismente pentru întocmirea greşită sau lipsuri în înscrisurile aferente concediilor medicale acordate”, spune Doinel Crişan. Acesta mai declară că toate controalele s-au făcut prin sondaj,  pentru că,  până acum,  nici un angajator hunedorean nu a cerut verificarea concediilor medicale ale propriilor salariaţi.  

Spaima taie din concediile medicale

Numărul zilelor de concediu medical acordat în judeţ a scăzut semnificativ într-o singură lună după ce Casa a anunţarea debutului controalelor. Astfel, dacă în martie medicii hunedoreni au acordat 76.134 de zile de concediu medical, în aprilie numărul a scăzut la 62.984 de zile.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite