EXCLUSIV: Scrisoarea a doua a "mafiotului" de cupru aflat după gratiile Penitenciarului Bârcea Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Paznicul de la Bârcea spune responsabilii de furt sunt persoane importante
Paznicul de la Bârcea spune responsabilii de furt sunt persoane importante

Unul dintre bărbaţii arestaţi în dosarul „mafiei curpului“ a trimis un al doilea text pe adresa redacţiei Adevărul de Seară. Trei nume grele, încă neanchetate, sunt dezvăluite de semnatarul scrisorii ca fiind implicate în furturile de cupru.

Exclusiv: Scrisoare din arest: membrii “mafiei cuprului” cer ajutorul Adevărul de Seară

Hunedorenii acuzaţi de furturi de cupru în valoare de 300.000 de lei au rămas în arest

După ce Adevărul de Seară a făcut publică scrisoarea trimisă din arestul Penitenciarului Bârcea, în care unul dintre agenţii de pază reclama modul în care a fost condusă ancheta în dosarul „mafiei cuprului”, o a doua scrisoare a sosit astăzi pe adresa redacţiei. Scrisoarea fost expediată din celula numărul 14 de unul dintre paznicii combinatului Arcelor Mittal Hunedoara, arestat în acest caz, care lansează acuze către o serie de persoane încă neanchetate.

   Vezi aici scrisoarea trimisă de unul dintre hunedorenii cercetaţi în dosarul ,,mafia cuprului"


„Între timp au dispărut şi procesele verbale, dar şi materialul recuperat. În realitate capii mafiei cuprului sunt: Aurel Pleşiu - patronul firmei de Pază şi Protecţie Iancu de Hunedoara, Flavius Pleşiu - director în cadrul aceleiaşi firme şi Tiberiu Jiţa - director în cadrul Mittal Steel”, scrie paznicul arestat. Aurel Pleşiu, patronul firmei de pază Iancu de Hunedoara, susţine că afirmaţiile paznicului sunt false, că procesele verbale există ele fiind preluate de poliţie. „Nu am fost chemat să dau nicio declaraţie. Acestor paznici eu le-am oferit un loc de muncă. Nu am decât resentimente faţă de cei cărora le-am oferit un salariu, iar acum mă împroaşcă cu noroi“, a spus Pleşiu.

Un dosar plin de necunoscute
Arestările în dosarul „mafiei cuprului“ au avut loc în urmă cu trei luni, când 23 de persoane au fost acuzate că au organizat o reţea de furturi de materiale neferoase din incinta combinatului. Încă de atunci, cei arestaţi au susţinut că ei sunt plevuşca şi că adevăraţii capi sunt în libertate. Mulţi dintre ei trăiesc de pe azi pe mâine, deşi li se impută furturi care depăşesc 300.000 de lei. Bogdan Niţu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Hunedoara, a declarat că ancheta nu este finalizată şi că cele trei persoane nominalizate de paznicul arestat nu fac parte din dosar. „Există posibilitatea ca, pe măsură ce se adună probe, să se efectueze şi alte arestări în acest dosar”, a adăugat Niţu.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite