Hunedorenii acuzaţi de furturi de cupru în valoare de 300.000 de lei au rămas în arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii Tribunalului Hunedoara au decis astăzi să respingă solicitările celor 19 hunedoreni cercetaţi sub acuzaţiile că au făcut parte dintr-o reţea care s-a ocupat cu furturile de cupru din incinta combinatului Arcelor Mittal Hunedoara.

Descinderi în forţă: peste 20 de persoane reţinute pentru furturi de cupru din combinat

Hunedorenii acuzaţi că fac parte din „mafia cuprului” au cerut eliberarea din Arestul Poliţiei

Membrii „mafiei cuprului” din Hunedoara vor petrece Revelionul în spatele gratiilor

Decizia instanţei devene a fost formulată după ce, la sfârşitul săptămânii trecute, celor 19 hunedoreni dintre care şase agenţi ai unor firme de pază care îşi desfăşurau serviciul pe platforma industrială, le-a fost prelungită starea de arest preventiv, de către Judecătoria Hunedoara.
Totodată, judecătorii Tribunalului Hunedoara au decis ca un alt hunedorean cercetat în acelaşi dosar, dar care fusese pus în libertate da magistraţii Judecătoriei Hunedoara, să rămână, în final, în arest.

Pagube importante
Grupul „mafiei fierului vechi” a fost reţinut în urma unor descinderi organizate în mai multe locaţii din Hunedoara, în luna decembrie a anului trecut. Cei 20 de hunedoreni sunt acuzaţi că au făcut pagube de 300.000 de lei, în urma furturilor de cupru de pe platforma industrială. Mai grav este, potrivit procurorilor, că autorii furturilor erau sprijiniţi, în schimbul unor sume de bani, chiar de către paznicii angajaţi pentru supravegherea zonei.

Dosare grele
Dosarul „mafiei cuprului” se află în cercetare la Parchetul de pe lângă Judecătoria Hunedoara. În urmă cu trei ani, procurorii au trimis în judecată un alt grup important de hunedoreni, care se ocupau cu furturile de fier vechi din aceeaşi zonă industrială. Dosarul este judecat la Tribunalul Bistriţa Năsăud, însă procesul este suspendat în prezent.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite