Exclusiv: Scrisoare din arest: membrii “mafiei cuprului” cer ajutorul Adevărul de Seară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
"Mafia cuprului" a fost adusă în faţa instanţei Tribunalului Hunedoara.
"Mafia cuprului" a fost adusă în faţa instanţei Tribunalului Hunedoara.

Ca un gest al disperării, unul dintre paznicii hunedoreni, pentru care magistraţii Tribunalului Hunedoara au decis astăzi rămânerea în arest preventiv, a trimis o scrisoare redacţiei Adevărul de Seară, prin intermediul căreia solicită ajutorul pentru o anchetă corectă.

CITEŞTE ŞI:

Hunedorenii acuzaţi de furturi de cupru în valoare de 300.000 de lei au rămas în arest

“Sunt unul dintre cei cărora li se spune mafia cuprului. Am citit câteva articole pe care le-aţi scris despe noi... Am fost acuzaţi că am fi prejudiciat SC Arcelor Mittal SA cu peste 18 miliarde de lei vechi. Aşa ni s-a spus când am fost arestaţi. Pe parcurs suma a scăzut, acum ea fiind de trei miliarde de lei vechi. Procurorul se joacă cu sumele şi, în acelaşi timp, cu vieţile a 20 de oameni şi ale familiilor acestora”, s-a plâns semnatarul scrisorii trimise redacţiei, unul dintre paznicii arestaţi sub învinuirea că a favorizat devalizarea combinatului hunedorean, alături de alţi peste 20 de membrii ai grupului infracţional.   

scrisoare din arest

Bărbatul susţine că unele dintre acuzaţiile formulate de anchetatori sunt neadevărate. “Suntem acuzaţi că am colaborat cu anumite persoane pe care nu le văzusem în viaţa mea (eu fiind paznic). În acest dosar, vă rog să mă credeţi, sunt multe neadevăruri. Ei încearcă să ne facă să plătim pentru ce au furat şefii combinatului şi şefii firmelor de pază”, acuză bărbatul, adăugând că situaţia materială a celor mai mulţi dintre învinuiţi este una precară: “sunt mulţi dintre noi care nu au bani nici măcar pentru un avocat". Totuşi, "sperăm la o anchetă corectă. Vă rugăm, ajutaţi-ne”, scrie, în final, agentul de pază hunedorean.

image

Ancheta în dosarul “mafiei cuprului” este în desfăşurare, procurorii urmând a stabili în ce măsură fiecare dintre persoanele cercetate în acest dosar a participat la jafurile reclamate de conducerea Arcelor Mittal Hunedoara.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite