PORTRET: Adriana Klein este dedicată pasiunii pentru pictură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un mic atelier din zona centrală a Hunedoarei adăposteşte rodul unei imaginaţii debordante. Este locul în care pictoriţa Adriana Klein reuşeşte să dea viaţă, pe pânza din faţa unui şevalet colorat, imaginilor pe care le vizualizează cu ochii minţii.

Fie că lucrează în creion, acuarelă sau ulei, fie că foloseşte sprayul de culori sau îşi decorează tablourile cu înflorituri din mărgele sau scoici, tânăra simte aceeaşi plăcere a muncii pe care o duce la bun sfârşit întotdeauna, fără să se gândească la oboseala orelor petrecute în atelier.

A vrut să fie scafandru

Adriana Klein a prins dragoste pentru pictură încă din vremea copilăriei, chiar dacă visul său a fost unul neobişnuit. Pasionată de vieţuitoarele din adâncuri, tânăra şi-a dorit să devină scafandru, însă de la vârsta de trei ani, când a început să deseneze, şi până în prezent, a fost aproape nedespărţită de artă.

„Primele desene din copilăria mea erau cele pe care le făceam cu toţii: acele clasice imagini ale soarelui cu dinţi şi ale unei căsuţe. Cu timpul, am început să petrec ore în şir în camera mea pictând liniştită, aşa încât uneori părinţii mei nici nu ştiau dacă sunt sau nu acasă”, îşi aminteşte tânăra care a ales să studieze la Liceul de Arte din Deva.  În prezent, hunedoreanca şi-a făcut un mod de viaţă din pictură. Îşi găseşte uşor inspiraţia şi este pregătită tot timpul să se reapuce de lucru, chiar dacă uneori petrece câte o jumătate de zi în atelierul său.

Claudia Jude, pompierul care "fabrică" explozii

Raluca Covătaru, expertă în plante campioane

Mihaela Huda a dat schiul de performanţă pe munca în Poliţie

Preferă să iasă din tipare
„Am tot timpul la mine un carneţel sau ceva pe care să pot schiţa ceea ce îmi trece prin minte”, mărturiseşte artista. Adriana se declară nonconformistă în ceea ce priveşte pictura şi preferă să abordeze teme science fiction în locul picturii care se încadrează în tiparele tradiţionale. „Artistul Salvador Dali este preferatul meu, alături de HR Giger, cel care a creat designul în filmele din seria Alien şi în alte producţii Science Fiction impresionante”, spune Adriana Klein.

Copilărie pictată
De la vârsta de 16 ani, tânăra a colaborat cu o editură locală, pentru care a desenat, în tuş, schiţe pentru copii. Adriana povesteşte că a rămas ataşată de animaţia dedicată copiilor, domeniu în care şi-a dorit să se perfecţioneze, urmând studii de specialitate. Aceasta şi pentru că a găsit uşor soluţia pentru ca desenele sale să fie pe placul celor mici.

image

„Trebuie să te întorci în copilărie. Să îţi aminteşti ce ai fi vrut să vezi în acea perioadă şi să recreezi acele imagini”, a spus tânăra hunedoreancă.

Întrebări şi răspunsuri


Cine te-a îndrumat spre artă?

Din primii ani de şcoală, una din profesoarele mele, doamna Mărginean, m-a încurajat să merg la liceul de artă. Ambiţia de a continua pe acest drum am căpătat-o de la profesorul de desen şi dirigintele meu Mircea Bâtcă.
Ce este cel mai important pentru artista Adriana Klein?
Nimic nu se compară cu sentimentul pe care ţi-l dă sclipirea văzută în ochii celor care îţi apreciază lucrările. Înseamnă mai mult decât orice satisfacţie materială.

MAI CITEŞTE ŞI:

Alexandra Negrii, tânăra olimpică pasionată de arhitectură

Delia Hirghiduşi este artista imaginilor cu mesaj

Andreea Bogati este, la vârsta de 18 ani, campioana gimnasticii aerobice

Ce-i place
Adriana este pasionată de viaţa marină, astfel că unul din visurile ei este să lucreze pentru Discovery Channel. Cel mai mult, pictoriţei îi plac delfinii. Schiul şi muntele şi, în general, natura, fac şi ele parte din lucrurile plăcute de tânără.

Ce nu-i place
Adriana Klein spune că nu îi suportă pe oamenii ipocriţi şi falşi. „Reuşesc să îmi dau seama imediat de ei, pentru că am întâlnit destui. Mai demult nu sesizam aşa de repede”, povesteşte hunedoreanca. Nu îi plac birocraţia şi faptul că artiştii şi arta nu primesc aprecierea pe care o merită.

Profil:
Născută. 12 septembrie 1979, Hunedoara
Familie. Căsătorită, are un băiat în vârstă de 7 ani
Studii. În domeniul artei
Experienţă. Desenează de la vârsta de trei ani

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite