CAMPANIE ADEVĂRUL DE SEARĂ: SUPRAVIEŢUITORII: Teo Chitaristu’, trubadur la poalele Cetăţii GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Emanoil Constantin a ales să-şi câştige traiul cu ajutorul chitarei, în loc să cerşească la colţ de stradă. Din presă, în muzică - aceasta este povestea chitaristului din centrul Devei. Îi place să vorbească despre sine, dar ascunde părţile întunecate ale vieţii.

Pentru mulţi, Emanoil Constantin sau Teo Chitaristu’, cum mai este cunoscut, reprezintă doar un alt muzician care speră ca la finalul zilei să aibă cât mai mulţi bani strânşi în husa instrumentului său muzical. Alţii îl apreciază. Se consideră liber profesionist, are  propriul program de lucru şi câştigă ,,mulţumitor de bine”. Nu întotdeauna a fost însă aşa. Acum câţiva ani buni, Emanoil Constantin spune că era „om de presă”.

CAMPANIE ADEVĂRUL DE SEARĂ "SUPRAVIEŢUITORII": Simona Dumitru, mama câştigătoarei de la "Dansez pentru tine" - lecţii de supravieţuire după şocul paraliziei

Actorul Păstorel Vulcu, hunedoreanul care învins cancerul

Din anii ‘90 până în 2003 am perindat pe la majoritatea ziarelor locale. Din 2005 am jucat pe scena Teatrului Municipal. În preajma unor sărbători de iarnă, un fost şef mi-a dat 50 de lei. Ce puteam să fac cu acei bani? Am ieşit în stradă şi am început să cânt colinde”, a declarat chitaristul.

Click pe poză pentru fotogalerie!

image

În numai trei zile, suma s-a înmulţit de şase ori. În prezent, câştigă circa 30-35 de lei zilnic. „Oamenilor le place ce cânt. Mai sunt unii care mă vorbesc de rău, dar  cuvintele lor se risipesc în vânt când văd pe alţii care, atunci când trec pe lângă mine, fredonează exact ceea ce eu cânt”, a adăugat Teo.

Bani munciţi cinstit

Zilnic, interpretează melodii celebre ce aparţin lui Ştefan Hruşcă, Vasile Şeicaru şi Victor Socaciu. Spune că îşi câştigă cinstit banii, iar dovadă este autorizaţia pe care şi-o înnoieşte an de an la primărie pentru folosirea spaţiului public.

Click pe poză pentru altă fotogalerie!

image

Vrea să-şi întemeieze chiar o familie. „Anul acesta intenţionez să mă căsătoresc. Mi-am cunoscut jumătatea cu ceva timp în urmă, iar în prezent deja locuim împreună. Elena e profesoară şi mă completează sută la sută, pentru că amândoi iubim arta”, a mai spus Teo.

Face parte din corul bisericii

Pe scenă, Chitaristu’ se simte ca ,,peştele în apă”, iar dacă nu dialoghează cu publicul, consideră că spectacolul este sortit eşecului. În unele ierni cântă şi la -15 grade Celsius. „Şase zile pe săptămână cânt pentru om, iar în cea de a şaptea pentru Dumnezeu. Duminică de duminică mă găsiţi la biserică”, a mai precizat Teo.

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite