ŞCOALĂ ONLINE: Elevii hunedoreni luptă contra etnobotanicelor pe Facebook

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi copii de la Şcoala Generală "Avram Stanca" din municipiul Petroşani au demarat pe Internet o campanie împotriva plantelor halucinogene. Elevii din clasele a VII-a A şi a VII-a D îşi invită colegii pe Facebook pentru a-şi dezvălui experienţele legate de etnobotanice.

Spune-ţi părerea despre acest subiect. Părerea ta contează! Poate că povestea ta va salva vieţi”, aşa sună îndemnul lansat online de elevii din Valea Jiului. Proiectul se va derula până în 21 martie, dată până la care tinerii, părinţii şi, de ce nu, profesorii pot accesa contul de Facebook al şcolarilor pentru a-şi împărtăşi experienţele legate de etnobotanice.

Un tânăr din Petroşani a fost spitalizat după ce a fumat „etnobotanice”

De astăzi, la Deva operează legea prohibiţiei la etnobotanice. Ei, şi!?

Programul "O nouă alertă - ETNOBOTANICELE" vizează conştientizarea de către tineri a  consumului de plante halucinogene şi este coordonat de profesoarele Luciana Raica şi Elena Humel.

Link-ul proiectului este următorul:
http://www.facebook.com/home.php#%21/pr ... 2069481938

Elevi insuficient de informaţi
În urmă cu câteva zile, o altă şcoală din judeţ a încheiat o campanie asemănătoare. Elevii de clasa a XI a de la Grupul Şcolar de Arte şi Meserii "Ion Mincu" din municipiul Deva  au aplicat colegilor lor mai multe chestionare referitoare la etnobotanice.


Din chestionarele respective reiese că elevii nu cunosc foarte multe detalii despre aceste plante şi că, de multe ori, curiozitatea este cea care poate influenţa o parte din tineri atunci când ajung în anumite situaţii nedorite”, se arată pe forumul Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara.


Acţiunea elevilor deveni a fost coordonată de profesoara Marinela Creţu.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite